Naționala de fotbal a României a câștigat primele două meciuri disputate în grupa de Liga Națiunilor, 3-0 în Kosovo și 3-1 cu Lituania.

Pe un gazon impracticabil în Ghencea, naționala pregătită de Mircea Lucescu a avut mari emoții în fața Lituaniei. Mihăilă a deschis rapid scorul, în minutul 4, și părea o nouă joacă pentru „tricolori”. Kucys a egalat înainte de pauză, iar reușitele descătușării au venit abia pe final.

Răzvan Marin a transformat un penalty în minutul 87, iar Alexandru Mitriță a tranșat soarte celor 3 puncte în prelungiri.

Ce a spus Mircea Lucescu la finalul meciului România – Lituania

„În final de joc s-au dezlănțuit băieții noștri. Echipa adversă era foarte puternică, nu putem inventa jucători de 1,90m. Și-au bazat jocul pe ce pot face ei mai bine. Noi nu am putut pune în valoare calitatea noastră, terenul a fost execrabil. Nu s-a putut juca.

A sărit mingea pe contraatacuri, la gol a fost greșeala lui Stanciu chiar din cauza gazonului. Deci, în condițiile astea dificile am obținut victoria. Sigur, sunt multe lucruri de pus la punct. Dar în momentul ăsta trebuie să cunosc foarte bine jucătorii.

Dacă în Kosovo cei care au intrat nu au schimbat meciul, azi au reușit. Realizările individuale ale lui Ianis și Mitriță ne-au adus victoria. Jucătorii de rezervă sunt extrem de importanți. Rezevele pun presiune pe titulari, dar aduc și ceva pe teren. Ce le-am spus la pauză rămâne între noi.

Pentru noi urmează două meciuri în deplasare, să vedem în ce măsură revin la națională în formă bună. Le-am recomandat să dea totul la echipele de club să facă performanță, pentru că așa vor profita și ei”, a spus Mircea Lucescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.