Naționala feminină de handbal a României a obținut o victorie foarte dificilă în fața Angolei, cu scorul de 27-24 (14-14), joi seara, la Trier, în Grupa A a Campionatului Mondial din Germania.

Tricolorele au reușit a patra victorie consecutivă în competiție, dar au înclinat balanța doar în ultimele cinci minute ale partidei.

Angola, care a învins surprinzător România la Jocurile Olimpice de la Rio, anul trecut, a condus în prima repriză chiar și la patru goluri, 12-8 și 13-9, dar echipa antrenată de Ambros Martin a avut o revenire remarcabilă pe finalul reprizei și a restabilit egalitatea, 13-13, scorul fiind egal și la pauză, 14-14.

Neagu a fost cea mai bună marcatoare a echipei noastre, cu 7 goluri, celelalte fiind înscrise de Melinda Geiger 4, Aneta Udriștioiu 4, Valentina Ardean-Elisei 3, Cristina Florianu 3, Crina Pintea 3, Eliza Buceschi 2, Ana-Maria Dragut 1.

În alt meci din Grupa A, Slovenia a dispus de Paraguay cu 28-22. Tot joi va avea loc partida Spania — Franța (21,30).

România ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Slovenia, 6 puncte, Franța, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Angola, 0 puncte, Paraguay, 0 puncte. Primele patru clasate se califică în optimi.

Vineri sunt programate ultimele meciuri din grupă, Angola — Paraguay (15,00), România — Franța (19,00) și Spania — Slovenia (21,30).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.