Selecţionata României a învins echipa Portugaliei, cu scorul de 32-28 (19-13), duminică, în Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău, şi a câştigat Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European de handbal feminin din 2018.

Tricolorele aveau asigurată calificarea la turneul final, astfel că selecţionerul spaniol Ambros Martin a decis să menajeze o serie de piese de bază şi să dea şansa de a evolua şi altor jucătoare. Din păcate, Andreea Adespii Molnar (HCM Râmnicu Vâlcea) s-a accidentat destul de grav la genunchi în prima parte a meciului.

România: Denisa Dedu, Paula Vişan 1 gol – Laura Pristaviţă 2 goluri, Melinda Geiger 2, Eliza Buceschi 10, Andreea Adespii Molnar, Elena Cristina Florică, Ana Maria Ţicu, Cristina Laslo 3, Valentina Ardean Elisei 3, Laura Popa 2, Crina Pintea 2, Daniela Raţiu 2, Raluca Băcăoanu, Laura Chiper 4, Ana Maria Dragut 1.

România s-a desprins la opt goluri în prima repriză (17-9, 18-10), dar la pauză a avut doar şase în plus, 19-13. Deşi a condus la opt goluri şi în partea secundă, 23-15, 24-16, România a câştigat în cele din urmă cu 32-28.

În alt meci jucat duminică, Rusia a întrecut Austria la limită, cu 26-25.

România a acumulat 10 puncte, fiind urmată de campioana olimpică, Rusia, cu 8 puncte, pe locul al treilea s-a clasat Austria, cu 6 puncte, Portugalia fiind ultima, fără vreun punct.

În urma acestei performanţe, România va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final din Franţa.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here