România a tratat cât se poate de serios echipa Germaniei, în meciul doi de la Euro, şi a câştigat cu 29-24 după o evoluţie convingătoare. Naţionala s-a calificat deja în Main Round cu două puncte. Denisa Dedu a fost desemnată jucătoarea meciului, după o prestaţie fabuloasă.

Debutul partidei a semănat izbitor cu România – Cehia. Tricolorele s-au desprins pe tabelă chiar de la primele acţiuni ale meciului. Denisa Dedu a apărat o aruncare de la 7 metri în minutul 3, banca României a sărit în aer de satisfacţie, dar cu multe experienţă în spate Ambros Martin a îndemnat la calm. Era doar începutul partidei.

România s-a desprins la 5-1, iar de aici a ţinut-o pe Germania mai mereu la 3-4 goluri distanţă până la pauză. Avantajul maxim a fost atins în minutul 21, când tricolorele s-au desprins la 12-7. Efortul Denisei Dedu între buturi – şapte parade în prima parte, dintre care cinci din situaţie de unu la unu – a fost concretizat în atac de Neagu şi celelalte fete. Până la pauză, am consemnat şi momentul istoric al competiţiei: Cristina a ajuns la cota 206 goluri la Europene, un record absolut all-time. Performanţa va aparţine României mulţi ani de acum înainte, scrie Mediafax.

Ambros Martin a continuat să ţină echipa de bază până spre final, Germania a reuşit să lege mai multe goluri, dar. România a rămas cu un avantaj mare pe tabela de marcaj, iar Eliza Buceschi a devenit golgheterul acestui Campionat European. România a câştigat cu 29-24 şi s-a calificat în Main Round cu cel puţin două puncte. Urmează acum marele derby cu Norvegia, miercuri, de la ora 22:00.

Dedu 1, Dumanska – portari; Udriştioiu 2, Geiger 3, Buceschi 11, Neagu 5, Perianu, Laslo 1, Ardean-Elisei, Pintea 4, Florică 2, Raţiu, Polocoşer, Băcăoanu, Chiper, Dragut. Antrenor: Ambros Martin.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.