Angola a învins miraculos vicecampioana mondială din 2015, Qatar, scor 24-23. Qatarezii au avut doar de două ori avantaj pe tabelă: când au deschis scorul și la sfârşit, când au condus cu 23-22, dar finalul a fost unul dramatic.

Condusă mai bine de 55 de minute de joc, Qatar – vicecampioană mondială în 2015 – a preluat conducerea la scorul de 23-22 în minutul 57.

În ultimul minut, africanii au înscris de două ori şi au produs prima mare surpriză a Campionatulul Mondial. Qatar a venit și la această ediție cu câțiva handbaliști născuti în Europa, în frunte cu portarul Danijel Saric.

În Grupa B, Macedonia, care a eliminat-o pe România în barajul pentru calificarea la Mondial, a câştigat primul meci, cu Japonia, scor 38-29. Kiril Lazarov a fost cel mai bun marcator, cu opt goluri.

În urmă cu 2 ani, Angola a încheiat Campionatul Mondial pe ultimul loc, iar meciurile din prima fază a grupelor cu un golaveraj de minus 69.

Campionatul Mondial de handbal masculin are loc între 10 și 27 ianuarie în 2 țări, Danemarca și Germania. Franța este campioana en-titre, cea care are 6 medalii de aur în palmares, cele mai multe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.