Cristina Neagu (CSM Bucureşti) şi Mihai Popescu (Saint-Raphael VHB) au fost aleşi cei mai buni jucători ai anului 2018 în ancheta Federaţiei Române de Handbal, potrivit site-ului forului naţional.

Neagu (CSM Bucureşti), interul naţionalei României, a fost aleasă atât cea mai bună handbalistă din România anul trecut, dar şi cea mai bună jucătoare din Liga Florilor. Cristina Neagu, în vârstă de 30 de ani, a fost desemnată de trei ori cea mai bună handbalistă a lumii, în 2010, 2015, 2016, de către IHF, dar a fost aleasă şi cea mai bună jucătoare a anului şi de către de către Federaţia Europeană de Handbal, în 2017, iar de patru ori a făcut parte din echipa ideală a Ligii Campionilor (2015, 2016, 2017, 2018).

Portarul Mihai Popescu (33 ani), legitimat la echipa franceză Saint-Raphael VHB, cu care a jucat finala Cupei EHF în 2018, este pentru a şaptea oară votat cel mai bun jucător român al anului. Popescu a fost ales cel mai bun portar al Cupei EHF în 2018.

Cel mai bun jucător din Liga Naţională a fost ales Alexandru Csepreghi (CS Minaur Baia Mare). În vârstă de 31 de ani, băimăreanul a revenit anul trecut în Liga Zimbrilor, după patru ani petrecuţi în campionatul francez.

Cea mai bună jucătoare străină din Liga Naţională a fost aleasă ucraineanca Irina Glibko, de la SCM Râmnicu Vâlcea. În vârstă de 28 de ani, aceasta este una dintre cele mai longevive handbaliste străine din Liga Florilor, scrie Agerpres.

Rusul Vitali Komogorov, de la CS Dinamo Bucureşti, a fost desemnat cel mai bun jucător străin din Liga Naţională. Interul stânga rus, în vârsta de 27 de ani, se află deja la al treilea sezon în Liga Zimbrilor, însă anul 2018 este cel în care a reuşit să impresioneze cel mai mult. Câştigător al campionatului şi al Supercupei României, el a contribuit din plin la calificarea obţinută de Dinamo în play-offul Ligii Campionilor (2018/2019) aflându-se în continuare în lupta pentru obţinerea celor două trofee naţionale puse în joc în acest sezon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.