România a debutat cu o victorie facilă la Campionatul Mondial de handbal, scor 47-14 cu Puerto Rico, în meciul de deschidere al Grupei D.

Scorul la pauza a fost unul incredibil pentru un meci la acest nivel, 23-3!

„În partea secundă a intervenit şi factorul psihologic, ne-am relaxat având în vedere adversarul. Astfel, adversarele au reuşit să ne dea mai multe goluri decât ne-am propus”, a declarat Costică Buceschi, antrenorul secund al nationalei, imediat dupa joc.

„Luăm în calcul orice strategie pe care o putem pune în aplicare cu cele 3 adversare tari din grupă, pe care le vom întâlni săptămâna viitoare. Ar fi mai greu să punem în aplicare anumite aspecte dacă nu ai jucat, nu ai antrenat atât la şedinţele de pregătire, cât şi în jocurile oficiale”, a mai spus Buceschi.

Ana Maria Tanasie, mezina lotului, declara:  „Au fost emoţii, am jucat pentru prima dată la un Campionat Mondial de senioare. Am avut emoţii. Partida cu Puerto Rico am tratat-o cu mare seriozitate”.

Următoarea partidă a Romaniei va fi cu Kazakhstan, care a venit la Campionatul Mondial tot cu o echipă foarte tânără, cu o medie de sub 22 de ani.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.