Romania a invins nationala Kazahstanului la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca, in cadrul Grupei D din competitie, scor 36-20, dupa 18-12 la pauza, la Frederikshaven.

Greu de imaginat ca la un Campionat Mondial de handbal feminin reprezentativa Kazakhstanului sa ne conduca la 2 goluri diferenta in minutul 12 si sa se tina scai de noi pana la 9-9 in min 18. Dar privind la obiectivul impus pentru acest meci, acela de a evita orice accidentare, oricat de mica ar fi, este acceptabil.

Aceste prime doua meciuri sunt foarte bune pentru echipa nationala a Romaniei deoarece pozitioneaza evolutia tricoloarelor pe o panta ascendenta, fiind un avantaj enorm pentru noi faptul ca intram in meciurile cu echipele tari de la noi din grupa cu incalzirea facuta.

In partea secunda s-a evidentiat Ada Nechita care a inscris de 6 ori, dar a si facut-o mare (mai mare decat este la propriu) pe portarita Kazakhstanului, care a avut 4 interventii in fata Adei de pe semicerc.

Iata mai jos marcatoarele Romaniei: Geiger 2, Manea 6, Bradeanu 2, Chiper 3, Elisei 5, Tanasie 3, Nechita 6, Buceschi 5, Vizitiu 1, Pintea 2, Neagu 1.

Iata ce a declarat dupa joc, la conferinta de presa oficiala, antrenorul secund al nationalei, Costica Buceschi: „Nu suntem multumiti pe deplin, in defensiva nu am folosit un grup omogen, iar in ofensiva nu avem toate automatismele create. Maine la antrenament vom exersa faza defensiva”.

In primul joc, Romania a trecut usor de Puerto Rico (scor 47-14). Tot in prima faza, Kazahstan pierdea clar in fata Spaniei, 10-31. Sa spunem ca pentru noi urmeaza meciul cu Spania, marti de la ora 19.15. Romania e deja calificata oricum din punct de vedere matematic in optimi.

Dan Alexandru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.