Fostul selectioner al echipei nationale de handbal a Romaniei, Gheorghe Tadici, a avut o reactie dura dupa infrangerea Romaniei in fata Spaniei, scor 18-26, in faza grupelor la Frederikshaven, in Danemarca.

Tadici l-a atacat direct pe suedezul Thomas Ryde, actual antrenor al Romaniei, despre care a spus ca nu poate aduce disciplina si ideile de joc in evolutia Romaniei: ”Ryde a stricat tot ce a fost ordine, disciplină, idee de joc. Să fie trimis puţin în Suedia, la el acasă. Le încurcă pe fete. Să le mai lase să joace ceea ce ştiu, nu cer nici o demisie, dar mai rău le încurcă. Puteți s-o luați ca pe o răutate sau ca ce doriți, ăsta e adevărul”, puncta Tadici intr-o interventie telefonica la DolceSport.

Tadici, care a antrenat Romania la CM din 2005, cand fetele noastre cucereau argintul, a analizat mai pe larg infrangerea cu Spania: ”Zona centrală a apărării a lăsat de dorit. S-a experimentat cu Szucs pe post de inter-dreapta. Sînt vreo 3-4 jucătoare care abia au revenit după accidentări precum Nechita sau Geiger. Cît am fost eu antrenor, Spania nu ne-a bătut niciodată în 8 meciuri. Nu asta e imaginea pe care o dorim pentru handbalul nostru”.

Romania va juca urmatorul meci joi seara, in fata Norvegiei, campioana olimpica si europeana en-titre, de la 21,30.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.