Federația Română de Handbal (FRH) va retrage definitiv tricoul cu numărul 10 din echipa națională, în luna ianuarie, în cadrul unei ceremonii speciale la meciul România – Finlanda de la Baia Mare.

Acest lucru se va intampla in memoria fostului mare jucător Gheorghe Gruia, decedat miercuri, în Mexic, la vârsta de 75 de ani.

Gheorghe Gruia este un simbol al handbalului nu doar din România, ci de pe întreaga planetă. În 1992, el a fost numit ”cel mai bun jucător al tuturor timpurilor” de catre IHF, Federatia Internationala de Handbal, asadar.

„Cu poveștile despre Gheorghe Gruia am crescut. Nu l-am văzut jucând decât pe vechile înregistrări dar cele auzite despre el mi-au marcat adolescența și tinerețea. Mai târziu când l-am cunoscut, poveștile au pălit. Rar mi-a fost dat să văd om mai viu, mai ager și spiritual. A plecat dintre noi de două ori. Prima oară când a ales Mexicul și a lăsat un gol în Familia Handbalului Românesc. Dar legenda a crescut! A doua oară, astăzi, a plecat dintre noi de tot! Dumnezeu să-l ierte! Rămâi veșnic în memoria noastră, Nea Guriță!”, se arata in declaratia presedintelui FRH, Alexandru Dedu, postata intr-un comunicat de presa pe site-ul federatiei.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.