Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu, a declarat, joi, că Gheorghe Gruia, dublu campion mondial, care a decedat miercuri seară în Mexic, a fost cel mai mare handbalist al României şi al lumii.

„De aseară plâng continuu. Nu pot spune decât atât: a murit el mai mare handbalist al României şi al lumii. Din păcate a murit singur, departe de casă, în Mexic”, puncta Gatu, fost coleg cu Gruia, intr-o declaratie pentru agentia de presa Mediafax.

El a mai spus că a vorbit cu fiica fostului handbalist, care i-a transmis că acesta va fi înmormântat în Mexic, dar că toate medaliile şi trofeele câştigate de-a lungul carieriei lui vor fi trimise în ţară: „Mă gândesc să facem un muzeu dedicat lui Gheorghe Gruia, unde să fie expuse toate trofeele câştigate de el”, a menţionat Gaţu.

Gruia s-a nascut in 1940, a fost dublu campion mondial cu naţionala de handbal masculin a României, a castigat 8 titluri si o Cupa a Campionilor Europeni cu Steaua si s-a stins ieri seara in Mexic, din cauza unui infarct miocardic.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.