Echipa nationala de handbal feminin a pierdut al doilea meci la rand la Campionatele Mondiale de handbal feminin din Danemarca, scor 22-26 in fata campioanei olimpice si europene en-titre, Norvegia.

Dupa primele 10 minute, scorul a fost 4-2 pentru nordice, primele 3 goluri marcandu-se din lovituri de la 7 metri. Atacul a fost slab in debutul de meci, in primele 12 minute, pana la primul time-out cerut de Ryde, fetele noastre marcand de doar doua ori, prin Bradeanu si Neagu, ultima de la 7 metri.

E important de spus ca am lovit si de doua ori bara, prin Geiger si Nechita. Eficacitatea in primul sfert de ora a fost de doar 22 la suta pentru noi, comparativ cu 70 la suta pentru nordice. Pana in minutul 17, Romania marcase de doar 3 ori..

S-a terminat 13-10 la pauza pentru nordice si asta chiar daca norvegiencele au avut 5 goluri avans chiar, 9-4 sau 10-5. Atacul nostru ne-a mai salvat pe final, cu goluri frumoase si utile reusite de Buceschi, 2 la numar, sau Mica Bradeanu.

Inceputul de parte secunda a semanat cu cel din primul mitan. Norvegia s-a dus la 6 goluri dupa primele 10 minute, 18-12, atacul nostru suferind din nou in idei, iar apararea fiind prea subreda pentru a rezista unei campioane olimpice si europene en-titre.

Si totusi, finalul am putea spune ca ne-a cam apartinut, avand in vedere ca de la minus 8 goluri, fetele noastre au ajuns la minus 3. Si asta dupa un joc de atac cu multa luciditate si eficacitate. Romania a dat deci semne de revenire, dar prea tarziu..

Neagu a fost MVP-ul nostru, ca de obicei, cu 8 goluri realizate.

Finalul a fost unul asteptat, per total, 26-22 Norvegia, fetele noastre bifand al doilea esec la rand, dupa cel cu Spania.

Iata toate marcatoarele noastre: Neagu 8, Bradeanu 4, Manea 2, Buceschi 4, Elisei 2, Perianu 1, Marin 1.

Ultimul joc din grupe va fi cel cu Rusia, vineri de la 19.15.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.