Romania s-a calificat in sferturile Campionatului Mondial de handbal feminin, dupa o victorie uriasa in fata Braziliei, campioana mondiala en-titre, scor 25-22, intr-o partida desfasurata in Danemarca, la Kolding.

Fetele noastre au inceput foarte bine meciul de la Kolding, intr-o atmosfera in care se auzeau foarte multi fani romani prezenti in Danemarca.

Mica Bradeanu a marcat primul gol pentru noi, cu o aruncare bine tintita de la 9 metri. Braziliencele au revenit totusi rapid in joc, pentru a face 2-1, dar a fost singura lor sclipire in prima parte.

Romancele au venit la controlul partidei, cu o Neagu excelenta aruncatoare de la 9 metri, cu o Paula Ungureanu care a aparat mai tot ce se putea apara, in special de la 7 metri, 3 aruncari fiind salvate de acolo.

Nechita a impresionat si ea pe extrema, dar si Elisei, cele doua marcand impreuna 4 goluri.

Ca de obicei, Neagu a fost MVP-ul nostru, cu 4 reusite.

Inceputul de parte secunda a fost unul mai slab, mai ezitant din partea fetelor noastre. De la 5 goluri avans pe tabela, am ajuns la doar 2, 17-15.

Un nou moment de cotitura, caci de aici Romania a preluat din conducerea jocului, ducand scorul la 20-15. Dar a urmat un nou moment de cadere al romancelor, care le-au permis rivalelor sa marcheze de 4 ori la rand.

Nechita a punctat aici un gol foarte important, pentru 21-19, jucand un rol de pivot fals.

Finalul a fost unul incendiar, avand in vedere ca brazilicencele se apropiasera iarasi, chiar la un gol, 21-22.

Nechita a fost insa imperiala si a mai scos doua goluri parca de nicaieri, impulsionand o nationala care pana la urma a castigat cu 25-22!

Iata marcatoarele Romaniei: Bradeanu 7, Buceschi 3, Nechita 5, Neagu 6, Elisei 3, Geiger 1.

Romania va da piept in sferturi cu Danemarca, miercuri de la 21.45.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.