Romania a castigat medalia de bronz la CM de handbal feminin din Danemarca, dupa o finala mica in care a invins intr-un mod senzational Polonia, scor 31-22.

Nationala noastra a jucat intr-o maniera entuziasmanta in prima repriza a finalei mici cu Polonia. Cu Neagu din nou in mare forma, luptand in acelasi timp si pentru titlul de golghetera, de care o mai desparteau 8 goluri, Romania a zburdat cu nationala Poloniei.

Dupa 7 minute, scorul era 5-1, polonezele fiind incapabile sa replice in aparare, iar in atac neputand trece de barajul roman. La capatul primelor 10 minute, romancele aveau 6-2 pe tabela.

Kim Rasmussen, antrenorul danez al Poloniei, a cerut 2 time-out-uri in primele 16 minute, lucru rar intalnit intr-o finala de Mondial.

Neagu a continuat sa faca legea de la 9 metri cu torpile care au dat radarul peste cap, terminand prima parte cu 7 goluri bifate, la un gol asadar de titlul de golgheter.

15-8 a fost scorul primelor 30 de minute, controlul fiind total in favoarea romancelor.

Repriza secunda putem spune ca a fost o adevarata lectie de handbal predata Poloniei. Nimic nu ne-a putut opri si mai ales nimic nu a putut sa o opreasca pe Cristina Neagu. In primul rand, ea a devenit golghetera CM prin minutul 40, cand a marcat al 61-lea gol al sau in Danemarca.

Cu aproape 10 minute inainte de finis, Romania avea 9 goluri avans, 24-15!

Romancele au inceput sa joace apoi cu echipa a doua. Cu o Neagu odihnita pe banca, in fine, au intrat Marin, Vizitiu, Perianu sau Tanasie, care au dat goluri importante si ele.

A fost victorie finala cu 31-22.

Romania bifeaza asadar prima medalie de bronz din istoria Campionatelor Mondiale feminine, dupa un aur in 1962 si de doua ori argint in 1973 si 2005.

Este al doilea bronz la rand la turneele finale, dupa bronzul de la Euro 2010.

Iata marcatoarele noastre: Neagu 10, Nechita 2, Szucz 1, Buceschi 2, Manea 4, Elisei 3, Geiger 3, Tanasie 1, Marin 1, Perianu 1, Vizitiu 3.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.