Componentele echipei naționale de handbal a României vor fi premiate cu aproximativ 11.000 de euro fiecare pentru medaliile de bronz cucerite la Campionatul Mondial desfășurat în perioada 5-20 decembrie în Danemarca.

Acest lucru a fost confirmat marti de catre surse din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului pentru agentia de presa Agerpres.

„Rezultatul este excepțional cu atât mai mult cu cât asemenea performanțe apar din ce în ce mai rar în sporturile de echipe. Tocmai de aceea s-a luat decizia de a mări primele fetelor. Conform legii, medalia de bronz este premiată de MTS cu 14.800 de lei, dar Guvernul va mări suma la 50.000 de lei (n.r. — aproximativ 11.000 de euro)”, se arata in declaratiile sursei citate.

Handbalistele au fost așteptate în fața aeroportului luni seara de circa 50 de suporteri cu steaguri, care au scandat ”România! România!”, ”Cinste lor, cinste lor, cinste campioanelor!”, ”Suntem mândri de voi!” Jucătoarele au coborât din autocar și au făcut câteva poze cu fanii.

Romania a castigat medalia de bronz in Danemarca, dupa o finala mica in care a triumfat in fata Poloniei, scor 31-22.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.