Nemulţumirile celorlalţi sportivi cu privire la decizia Guvernului de a premia jucătoarele naţionalei de handbal cu câte 60.000 de lei, faţă de 14.800 de lei cât prevede legea pentru o medalie de bronz mondială, sunt ”nepotrivite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Iata mai jos comunicatul emis de Guvern, prin vocea purtatorului sau de cuvant, Dan Suciu:

”Regretăm aceste nemulţumiri şi credem că ele sunt nepotrivite. Pur şi simplu Guvernul a încercat un act de normalitate, să premieze un sport de echipă. Sporturile de echipă au prea puţin succes faţă de cât am vrea noi să aibă şi am dat un semnal prin acest lucru. (…) Orice altă interpretare cred că este deplasată, legat de premiere şi de bonusuri”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a susţinut că, spre deosebire de alţi sportivi, handbalistele nu primesc bonusuri din partea clubului la care sunt afiliate, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalţi sportivi, afirmând că acest lucru a motivat Executivul să acorde acele bonusuri.

Întrebat dacă suma alocată pentru premiere va creşte, el a afirmat că dacă va exista performanţă, premiile vor fi mulţumitoare pentru toţi sportivii.

”Haideţi să avem performanţă şi, cu siguranţă, premiile vor fi mulţumitoare pentru toţi cei care vor avea performanţe. Avem o decizie strategică de a creşte aceste premii. Cred că scopul sportivilor este să ia medalii şi cred că bonusul nostru este, sigur, modest, secundar, în activitatea noastră de performanţă. Ne bucurăm de fiecare dată când putem să îi ajutăm şi să le aducem această premiere ca un semn de recunoaştere pentru ceea ce fac pentru ţara asta”, a mai punctat Suciu.

Romania a luat bronzul la CM de handbal, dupa o finala mica in care a invins Polonia, scor 31-22.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.