Naționala de handbal feminin a României a învins reprezentativa similară din Iran, scor 39-11, în primul meci de la Campionatul Mondial din Spania.

  • Următorul meci al naționalei antrenate de Adi Vasile este duminică, de la ora 19:00, împotriva naționalei din Kazahstan. Grupa se încheie cu derby-ul contra Norvegiei

Selecționerul Adi Vasile regretă un singur lucru după meciul de debut, contra Iranului, accidentarea Oanei Borș, mezina lotului.

„Era foarte important pentru noi să debutăm cu dreptul respectând adversarul de astăzi. Iar al doilea lucru important era ca jucătoarele să fie sănătoase, acestea sunt cele două lucruri pe care le-am fi dorit. Am făcut din punct de vedere al handbalului lucrurile pe care le discutasem înainte.

Cred că la un prim meci la un Mondial este greu să iasă perfect, păstrând proporţiile handbalistice, e foarte greu să crezi că poţi juca un meci perfect, fără niciun fel de eroare. Lucrurile pe care ni le-am propus să le respectăm înainte de meci au fost patru obiective şi le-am respectat. Aşa că din punctul ăsta de vedere sunt mulţumit. Trebuie să înţelegem că la următorul meci trebuie să fim mai buni cu lucrurile pe care le-am stabilit pentru că adversarii vor fi din ce în ce mai buni.

Un prim obiectiv era legat de o anumită conduită a noastră la faza defensivă, al doilea a fost legat de numărul total de goluri pe care să îl primim de la Iran, pusesem 15 pe hârtie, al treilea obiectiv a fost să ne adaptăm noilor reguli ale arbitrajului care au fost prezentate înainte de Campionatul Mondial, iar pe fază noastră de atac singurul nostru obiectiv a fost să alergăm cât mai mult, pentru că avem o pauză destul de mare de când am venit din Spania”, a declarat Vasile, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.