O interesanta campanie a fost recent lansata de Federatia Romana de Volei, in legatura cu un program de selectie la nivel national al tinerilor care doresc sa practice acest sport.

Acest demers este posibil cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, prin proiectul ”Pierre de Coubertin”.

”Este un proiect foarte bun pentru dezvoltarea sportului de masă. Printr-o selecție mai bine chibzuită și o pregătire a copiilor pe centre zonale și regionale, sperăm să atragem mai mulți copii către voleiul de performanță în anii următori”, a declarat președintele federației, Gheorghe Vișan.

Prin acest proiect, Romania vrea sa revina in elita voleiului, macar european, fiind la putere la acest capitol in anii 60-70, cand Rapid și Dinamo disputau între ele finala Cupei Campionilor Europeni, în 1966 și 1967.

Acum, FRV are doar 2.300 de sportivi legitimați și caută solutii pentru ca voleiul sa creasca in popularitate.

”Am fost personal în 26 de școli comunale din județul Maramureș. Erau colegi care se minunau, pentru că de ani de zile nu s-a mai întâmplat așa ceva la țară. Le recomand tuturor părinților să își dea copiii la volei, pentru că este un sport frumos, care le dezvoltă armonios corpul și, în plus, viteza cu care trebuie să reacționeze îi ajută să își antreneze constant și mintea”, puncta Mircea Spătăcean, fost selecționer al naționalei masculine.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.