Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului demonstrativ World Tennis Thailand Championship, de la Hua Hin, după ce a învins-o în prima semifinală pe britanica Johanna Konta cu 6-3, 6-3.

Halep (26 ani) a arătat un joc solid la prima sa apariţie înaintea noului sezon competiţional şi s-a impus după o oră şi jumătate în faţa britanicei, aflate pe locul 9 în clasamentul WTA.

În actul secund, Konta a condus cu 1-0 şi 2-1, dar la 2-2 Halep a făcut break, şi-a consolidat avantajul (4-2), a ratat două mingi de break, iar Konta a redus diferenţa (4-3), dar Halep a dominat finalul partidei şi a luat al doilea set tot cu 6-3.

Halep şi Konta sunt la egalitate, 3-3, în meciurile directe oficiale, dar două succese ale Simonei au venit în Fed Cup şi doar unul în circuitul WTA. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, de la Madrid, unde Halep s-a impus cu 10-2.

În finala de duminică, Halep o va înfrunta pe câştigătoarea celeilalte semifinale, în care se întâlnesc Karolina Pliskova (Cehia/locul 4 WTA) şi Jelena Ostapenko (Letonia/locul 7).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.