Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a câştigat turneul WTA de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 626.750 dolari, sâmbătă, după ce a învins-o în finală pe deţinătoarea trofeului, Katerina Siniakova (Cehia), cu 6-1, 2-6, 6-0.

Halep (26 ani) şi-a confirmat statutul de lider mondial şi principală favorită, impunându-se după o oră şi 13 minute, la capătul a trei seturi, dintre care două dominate categoric.

Halep a început perfect setul decisiv, cu break, iar în ghemul al doilea a depăşit cu bine un moment de cumpănă (15-30), pentru ca apoi să domine clar disputa, contul de Twitter al turneului consemnând că ”numărul unu mondial joacă precum numărul unu mondial”. Simona a încheiat setul cu 6-0, după doar 21 de minute.

Halep a comis 3 duble greşeli în acest meci, în timp ce Siniakova (21 ani, 48 WTA), care în semifinale trecuse de rusoaica Maria Şarapova, a avut 2 aşi şi 5 duble greşeli.

Simona Halep a jucat a 28-a finală din carieră, până acum având 16 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 câştigat la Madrid, iar acum s-a impus la Shenzhen.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.