Orașul Cluj-Napoca a fost casa echipei de Fed Cup în ultimii ani, iar acum duce la următorul nivel dragostea pentru tenis. Va organiza un turneu WTA de 250 de puncte, singurul de pe teritoriul României. 

Prima ediție a turneului de la Cluj-Napoca va avea loc între 1 şi 8 august, la Winners Sports Club, în aer liber, pe zgură, informează Agerpres. Premiile totale se vor ridica la 235.000 de dolari.

Turneu WTA la Cluj: „Facem parte din marea familie a tenisului!”

„Sunt extraordinar de încântat că vom avea un turneu WTA la Cluj! Este o oportunitate uriaşă atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru Cluj-Napoca şi mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect. Winners Open va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august şi cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top. Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club şi Sports Festival, iar acest turneu le uneşte şi le ridică ştacheta şi mai sus”, a declarat fostul tenisman Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.

Emil Boc: „Această competiție va pune clubul pe harta tenisului”

„Este o veste excepţională pentru oraşul nostru că în luna august vom avea aici, acasă, un turneu de tenis de talie mondială! Cluj-Napoca şi-a dobândit treptat statutul de oraş al sportului, atât prin prisma acestor competiţii sportive internaţionale de anvergură, cât şi prin investiţiile în infrastructura sportivă şi sprijinul oferit federaţiilor sportive sau organizaţiilor clujene din domeniul sportului. Toţi aceşti factori contribuie la dezvoltarea ramurilor sportive profesioniste din oraş, dar şi a sportului de masă, dedicat publicului larg.

Această competiţie va reuşi cu siguranţă să pună Clujul pe harta internaţională a tenisului feminin şi ne va oferi oportunitatea să vedem în teren jucătoare din elita tenisului mondial. Felicit pe această cale echipa care stă în spatele acestui turneu unic în istoria oraşului şi le doresc mult succes în a aduce în comunitatea clujeană esenţa tenisului de cea mai înaltă calitate”, a spus, la rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.