România va avea din nou un turneu de 250 de puncte în calendarul ATP. Țiriac Open 2024 a reușit să strângă la start nume uriașe. Este programat între 14 și 21 aprilie. 

Pe zgura „Bazei Sportive Năstase/Marica” vor călca unii dintre cei mai buni jucători ai momentului în tenisul mondial, dar și nume cu un trecut uriaș, precum Stan Wawrinka și Gael Monfils.

Vor fi la start nu mai puțin de 18 jucători din top 100 mondial. Cel mai bine clasat este francezul ADrian Mannarino, urmat de un specialist al suprafeței roșii, Francisco Cerundolo.

Interesantă este și prezența lui Sebastian Korda, unul dintre liderii actualei generații de tenismeni americani.

Cine sunt jucătorii de top 100 ATP prezenți la București

Cum au caracterizat organizatorii principalii jucători de la ATP Țiriac Open 2024

Adrian Mannarino – francezul e principal favorit la Țiriac Open. Locul 20 ATP, Adrian are 5 turnee câștigate în carieră, iar la 35 de ani traversează cea mai bună perioadă a carierei. Anul trecut s-a impus în trei turnee (record personal), iar la începutul sezonului a atins locul 17 ATP, cea mai înaltă poziție a carierei.

Gael Monfils – „Le Monf” e un veteran al circuitului masculin și al turneului de la București. Cu un tenis spectaculos, Gael a jucat cel puțin o finală în fiecare an de la debutul său ca jucător profesionist, în 2004, câștigând 12 turnee ATP în carieră. Semifinalist la Roland Garros și US Open, Monfils revine la București pentru a încerca să câștige un turneu în care s-a oprit în trecut în semifinale.

Stan Wawrinka – „Stan the Man” e o legendă a tenisului mondial. Elvețianul este singurul tenisman care a câștigat mai mult de un mare slam în epoca de aur a „Big Four” (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray), reușind să se impună în trei competiții majore între 2014 și 2016. Fost număr trei mondial și câștigător al Cupei Davis, elvețianul reprezintă o garanție a spectacolului pe zgura de la București.

Denis Shapovalov a fost considerat noul copil minune al tenisului atunci când, la 21 de ani, intra în top 10 mondial. Denis a ajuns în semifinale la Wimbledon și a câștigat Cupa Davis în 2022 cu Canada. Poreclit „Shapo” de fani, canadianul este considerat unul dintre cei mai spectaculoși tenismeni din circuitul mondial.

Tallon Griekspoor e favoritul doi al turneului de la București. Cel mai bun tenisman olandez al momentului este locul 25 ATP și a câștigat primele sale turnee majore anul trecut. Griekspoor deține recordul de cele mai multe turnee ATP Challenger câștigate într-un sezon, opt, în 2021.

Richard Gasquet – la 15 ani și 10 luni câștigă primul său meci într-un turneu ATP. 22 de ani mai târziu și 16 turnee câștigate, fostul copil minune al tenisului francez revine la București. Semifinalist la US Open și Wimbledon și fost număr 7 mondial, Gasquet completează legiunea muschetarilor la Țiriac Open”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.