Selecționata masculină de baschet a Slovenia a cucerit primul trofeu internațional din istoria sa, după ce a învins cu scorul de 95-85 reprezentativa Serbiei, duminică seara la Istanbul, în finala Eurobasket 2017.

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului 3, echipa Spaniei, câștigătoarea titlului european în 2009, 2011 și 2015, a dispus cu 93-85 de formația Rusiei.

Slovenia, care nu figura printre favorite înaintea competiției, a devenit prima campioană continentală care încheie turneul fără nicio înfrângere după Lituania, care a realizat o performanță asemănătoare în 2003.

Slovenul Goran Dragic, coordonatorul de joc al echipei Miami Heat, a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al competiției, pe parcursul căreia a reușit o medie de 22,6 puncte și 5,1 pase decisive. În finala cu Serbia, Dragic a înscris 35 de puncte, fiind unul dintre principalii artizani ai victoriei naționalei țării sale.

Echipa ideală a Eurobasket 2017 este următoarea: Goran Dragic (Slovenia), Alexei Șved (Rusia), Bogdan Bogdanovic (Serbia0, Luka Doncic (Slovenia); Pau Gasol (Spania).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.