Antrenorul Cosmin Contra, care a ajuns la un acord cu FRF pentru preluarea echipei naționale a României, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că numirea sa este „un vis devenit realitate”, dar în același timp a recunoscut că „știe în ce se bagă”, precizând că așteaptă critici pentru că vor fi păreri împotriva lui indiferent de alegerile pe care le va face.

„Pentru mine e un vis care devine realitate și nu am vrut să dau cu piciorul acestei oportunități. Presiunea la națională va fi mai mare decât la Dinamo. Știu că nu voi fi iubit de toată lumea și că vor fi păreri împotriva mea indiferent de alegerile pe care le voi face. Știu că sunt 20 de milioane de antrenori care își pot da cu părerea. Dar promit la națională dedicație, muncă și sper să fiu cât mai inspirat în alegerile pe care le voi face pentru că eu asta cred că trebuie să aibă un antrenor la echipa națională. Vreau să readuc jucătorilor plăcerea de a veni la echipa națională și de a da totul pentru culorile țării. Știu ce înseamnă echipa națională și sper să le dau și lor acest sentiment”.

Contra nu a dorit să spună dacă salariul pe care îl va avea la echipa națională este la fel de mare precum cel al precedesorului său, Christoph Daum: „Prefer să nu divulg această informație. Eu dacă am ajuns la o înțelegere înseamnă că sunt mulțumit cu ceea ce am negociat și nimic mai mult. Restul lucrurilor nu mă interesează”.

La 11 septembrie, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal a propus conducerii FRF rezilierea contractului selecționerului echipei naționale a României, Christoph Daum, ca urmare a ratării calificării la Cupa Mondială din 2018.

Ulterior, la 14 septembrie, conducerea Federației Române de Fotbal a ajuns la un acord privind încetarea relațiilor contractuale cu selecționerul României, Christoph Daum, înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca.

Germanul Christoph Daum (63 de ani), primul selecționer străin al reprezentativei României, a fost instalat în luna iulie a anului 2016, iar contractul era valabil până la sfârșitul acestui an. Oficialii Federației Române de Fotbal au avut o listă cu posibili înlocuitori ai lui Christoph Daum printre care s-au aflat Dan Petrescu, Cosmin Contra, Mircea Rednic, Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni.

Foto: sportpictures.eu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.