Fostul președinte și antrenor al handbaliștilor de la HC Minaur Baia Mare, Lascăr Pană, s-a stins din viață.

Lascăr Pană (14 septembrie 1934 — 17 septembrie 2017) a fost președinte de onoare al clubului pe care l-a înființat în 1974, HC Minaur Baia Mare.

„Lascăr Pană a ajuns în Baia Mare în anul 1970, preluând echipa Minerul pe care, patru ani mai târziu, a transformat-o în Minaur. Timp de un sfert de secol, echipa creată de Pană nu s-a clasat niciodată mai jos de locul patru în campionatul național, dominat de rivalitatea Steaua-Dinamo, cluburi departamentale susținute de influenții vremii”.

Lascar Pană a câștigat de două ori cu Minaur Cupa IHF, în 1985 și 1988, și a calificat de trei ori echipa în semifinalele Cupei Cupelor, în 1979, 1980 și 1986.

De asemenea, Lascăr Pană a antrenat și echipele naționale ale României: universitara, România B și echipa de seniori. În 1980, alături de Ioan Kunst-Ghermănescu și Niculae Nedeff, el a obținut, cu selecționata de seniori, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Moscova, iar în perioada 1990-1995 a condus loturile naționale masculine ale Greciei, cu care a obținut locul patru la Jocurile Mediteraneene și s-a calificat de trei ori în finala Campionatului Mondial pentru tineret.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.