Macedoneanul Zare Markovski este noul selecționer al naționalei României de baschet masculin, a anunțat FR Baschet.

Zare Markovski a semnat luni contractul cu Federația Română de Baschet și va conduce „Vulturii” în campania de calificare la FIBA World Cup 2019.

În prezent, Markovski este antrenorul echipei Trabzonspor, din prima ligă turcă. Tehnicianul are o carieră de aproape 30 de ani, perioadă în care s-a aflat la conducerea unor echipe de club precum Darușșafaka SK, Lugano Tigers, Avellino, Virtus Bologna, Armani Milano, Limoges, Reyer Venezia sau Caserta. De asemenea, între 1997 și 1999, Markovski a pregătit echipa națională a Macedoniei.

Noul antrenor al „Vulturilor” are un contract valabil până la finele primei faze de calificare la FIBA World Cup (1 iulie 2018). Dacă România va reuși calificarea în faza a doua a calificărilor, contractul lui Markovski se va reînnoi automat până în 2019, cu posibilitate de prelungire, în funcție de performanțe.

Markovski va debuta pe banca „Vulturilor” pe 24 noiembrie, la Torino, cu ocazia meciului Italia — România. Secunzii săi vor fi Mihai Silvășan și Hristu Sapera.

Foto: sportpictures.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.