Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, nu a reușit să se califice pe tabloul principal al Euroligii, cea mai importantă competiție continentală inter-cluburi. Fetele pregătite de bosniacul Zoran Mikes au pierdut în fața lui Olymiakos Pireu (54-73) și au câștigat în fața Stelei Roșii (83-63), la Belgrad, într-una dintre grupele preliminare. O singură victorie nu a fost de ajuns, întrucât Olympiakos s-a impus și în fața formației sârbe (84-60), care a găzduit turneul.

Formația greacă va evolua, astfel, în Grupa A a Euroligii, alături de turcii de la Fenerbahce, cehii de la ZVVZ USK Praha, francezii de la Bourges Basket, spaniolii de la Valencia BC, maghiarii de la Atomerőmű KSC Szekszárd, polonezii de la BC Polkowice și italienii de la Virtus Segafredo Bologna.

Sepsi-SIC, care a ratat pentru al treilea an la rând calificarea în Euroligă, are șansa unui nou parcurs bun în Eurocup, competiție în care va juca în Grupa E, împotriva a două echipe din Turcia, Nesibe Aydin și Bursa BSB, precum și a israelienilor de la Elitzur Holon.

Steaua Roșie Belgrad merge tot în Eurocup, în Grupa A, alături de polonezii de la AZS UMCS Lublin, grecii de la Panathinaikos AC și israelienii de la Ramat Hasharon.

FOTO Miska Brigitta

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.