• FCC Arad a pierdut la revenirea după mai bine de un deceniu în competiție

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, a debutat cu victorie în grupa E din FIBA EuroCup, scor 76-75 (38-37), cu formaţia israeliană Elitzur Holon.

Principalele marcatoare ale partidei de la Arena Sepsi au fost Jespersen 26 puncte, pentru gazde, respectiv Simms 28, pentru Holon. Partida a fost una echilibrată, iar finalul cu adevărat dramatic, soarta punctelor disputându-se până în ultima secundă.

„Nu am reușit să ne ridicăm la cel mai bun nivel al nostru! Nu am găsit cele mai bune soluții ofensive și încă trebuie să lucrăm la integrarea unor jucătoare noi.  Trebuie să vorbim despre asta și sperăm să arătăm mai bine în următoarele meciuri, atât în campionat, cât și în EuroCup. Sper că vom crește ca echipă în următoarea perioadă!”, a declarat antrenorul bosniac al lui Sepsi, Zoran Mikes.

„E minunat că am început cu o victorie, am avut suportul fantastic al fanilor. Am făcut niște greșeli, dar avem potențilal de creșetere. Ne concentrăm deja pentru următoarele meciuri”, a completat și baschetbalista Borislava Hristova, din Bulgaria, sosită în Covasna în această vară.

Celelalte două formații din grupa E sunt din Turcia, Bursa Basketbol și Nesibe Aydin.

Dacă Sepsi participă constant în EuroCup, iar în acest sezon a ajuns în grupe venind din prleiminariile Euroligii, cealaltă reprezentantă a României în competiție a revenit după o pauză de peste un deceniu.

FCC Baschet UAV Arad a disputat după 12 ani un joc în a doua competiție continentală, pierzând pe teren propriu 64-68 (22-37) cu Orman Genclik (Turcia). FC Basket 25 Bydgoszcz și Arka Gdynia, ambele din Polonia, sunt celelalte două echipe din Grupa D.

FOTO Miska Brigitta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.