• Urmează un duel „de foc”, cu Lyon

Campioana României la baschet feminin, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, a reușit să se califice în optimile de finală ale EuroCup, a doua competiție continentală. În șaisprezecimi, Sepsi a trecut fără emoții de Basket Namur Capitale, din Belgia.

După ce se impuseseră în deplasare cu 63-74, covăsnencele au câștigat și duelul de pe teren propriu, scor  90-44 (27-7, 20-10, 25-19, 18-8), într-o atmosferă de meci mare creată de fani. Chiar o jucătoare belgiancă, Bethy Mununga, a fost cea mai bună jucătoare din tabăra „alb-verzilor”, cu 22 puncte și 15 recuperări.

Echipa antrenată de bosniacul Zoran Mikes a ajuns, astfel, la opt victorii în tot atâtea meciuri în FIBA EuroCup, după cele șase succese din grupă.

„Un meci minunat, iar fanii au fost al șaselea nostru jucător. I-am simțit că sunt acolo, cu noi, pe teren. Suntem fericiți să îi avem, au câștigat, practic, alături de noi”, a spus Britney Jones.

În optimi, Sepsi-SIC va întâlni formaţia franceză LDLC ASVEL Villeurbanne, care a trecut de echipa poloneză VBW Arka Gdynia cu două victorii, 86-62 pe teren propriu şi 91-72 în deplasare. Prima manşă a optimilor va avea loc pe 26 ianuarie, la Lyon, iar returul e programat în data de 1 februarie, la Sfântu Gheorghe.

Orbán a revenit după un an de pauză

Baschetbalista Nicolett Orbán, componentă a naționalei României, a revenit pe teren, în tricoul lui Sepsi, după aproape un an de pauză. În februarie 2022, jucătoarea a suferit o gravă accidentare, ruptură de ligament încrucișat.

„Mă bucur foarte mult că am revenit pe teren. Sunt foarte fericită că am învins echipa belgiană și ne-am calificat. Sper că în runda următoare vom putea să continuăm în același fel, dar știm că ne așteaptă o misiune foarte grea în fața celor de la Lyon. Mulțumim suporterilor pentru că ne-au încurajat în număr foarte mare”, a transmis „Nikki”.

FOTO Miska Brigitta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.