Miercuri, la Munchen, FIBA a efectuat tragerea la sorți pentru Euroligă și Eurocup, competițiile continentale ale baschetului feminin.

Astfel, în preliminariile Euroligii, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe se va duela cu formația letonă TTT Riga. Prima partidă va avea loc la Sepsi Arena, pe 20 septembrie, iar returul se va defășura în Letonia, pe 27 septembrie. În cazul unei victorii, campioana României va avansa pe tabloul principal al celei mai importante competiții europene, în Grupa A, alături de Fenerbahçe (Turcia), Famila Schio (Italia), Valencia (Spania), LDLC Lyon (Franța), UMCS Lublin (Polonia), Zaragoza (Spania) și învingătoarea unui alt duel preliminar, dintre DVTK Miskolc (Ungaria) și London Lions (Marea Britanie).

În schimb, dacă nu va trece de TTT Riga, Sepsi-SIC va merge din nou în Eurocup, competiție în care a evoluat cu succes în ultimii ani. Ar face parte din Grupa F, alături de Olympiacos (Grecia), Kayseri (Turcia) și învinsa dintre Rosenborg (Norvegia) și Ostrava (Cehia).

Cealaltă echipă care va reprezenta baschetul feminin românesc în cupele europene, CSM Constanța, va juca în grupele Eurocup. Trupa de pe litoral a fost repartizată în Grupa C, alături de de Galatasaray (Turcia), Union Féminine Angers Basket 49 (Franța) și Vilniaus Kibirkštis (Lituania).

FOTO Miska Brigitta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.