Etapa cu numărul 17 din Liga 1 a fost salvată de ultimul duel, cel dintre Viitorul și FCSB, încheiat 2-2.

Fotbalul din Liga 1 a fost afectat serios de ger. Termometrul a arătat temperaturi cu mult sub limita înghețului la toate cele 8 meciuri. Înghețate au fost și tabelele, primele 7 meciuri fiind zgârcite. Derby-ul rundei, Viitorul – FCSB, a salvat impresia.

Mircea Rednic și-a demonstrat încă o dată iscusința în fața celor de la FCSB. Formația lui Toni Petrea, având o ofensivă de speriat, s-a văzut condusă în prima repriză, dintr-un penalty transformat de Cosmin Matei. Oaspeții au revenit mult mai deciși de la vestiare, iar Florin Tănase, a transformat o lovitură de pedeapsă în minutul 56, ajungând la borna de 12 goluri stagionale. FCSB a reușit chiar să treacă în avantaj, după autogolul lui Dussaut, din minutul 70. Avantajul nu a durat însă mult, Ely Fernandes stabilind rezultat final 3 minute mai târziu.

FCSB rămâne lider în Liga 1, cu 38 de puncte, unul mai mult decât rivala CFR Cluj. Viitorul este prima sub linia play-off-ului, cu 22 de puncte, două sub Chindia Târgoviște, formația de deasupra.

Astra – Craiova 1-1. Oltenii n-au depășit criza

Universitatea Craiova continuă forma nefastă. Oltenii au ajuns la 4 meciuri consecutive fără victorie, după remiza de la Giurgiu. Gazdele au deschis scorul în minutul 16, prin portughezul Hugo Sousa, după un assist marca Budescu. Egalarea a venit în prelungirile primei reprize, prin Alexandru Cicâldău.

Repriza secundă a aparținut trupei antrenate de Corneliu Papură, dar craioveii nu au putut fructifica cele 6 oportunități de gol create. Remiza îi îndepărtează de cele două contracanditate la titlu. Universitatea a acumulat 34 de puncte, 4 mai puține decât FCSB. Astra rămâne pe poziția a 12-a.

CFR Cluj, victorie muncită cu Sepsi

Edi Iordănescu rămâne neînvins în noul mandat de la CFR Cluj și după o deplasare foarte grea, la Sf. Gheorghe. Campioana en-titre s-a impus cu 1-0, prin reușita semnată de croatul Gabriel Debeljuh, în minutul 71. Au profitat și de eliminarea lui Bouhenna, din minutul 48, pentru al doilea galben, după un fault comis într-o zonă deloc periculoasă.

Iordănescu obține astfel 13 puncte dintr-o serie de 5 meciuri dificile, cu FCSB, Dinamo, Craiova, Clinceni și Sepsi, iar campioana en-titre pune presiune pe lider. „Feroviarii” au profitat de semieșecul celor de la FCSB și au venit la un punct în spate.

În ciuda celor 3 meciuri consecutive fără victorie, Sepsi nu ar trebui să își facă griji pentru locul de play-off la finalul sezonului regulat. Este acum pe 4, cu 28 de puncte.

Dinamo, eșec cu revelația Chindia

Dinamo a început anul 2021 cu o victorie, 2-0 pe terenul lui Hermannstadt, iar speranțele de play-off s-au reaprins, în ciuda problemelor financiare. „Câinii” au fost readuși cu picioarele pe pământ de Chindia Târgoviște. Formația antrenată de Emil Săndoi a câștigat cu 1-0, datorită golului înscris de Valmir Berisha, în minutul 65. Dâmbovițenii ocupă un loc excelent, 6, cu 24 puncte. Dinamo e la 5 puncte în spate, pe poziția a 11-a.

Rezultatele complete ale etapei cu numărul 17:

  • Dinamo – Chindia 0-1
  • FC Argeș – Gaz Metan 1-1
  • Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj 0-1
  • Academica Clinceni – FC Hermannstadt 0-0
  • Poli Iași – FC Botoșani 0-1
  • Astra – Universitatea Craiova 1-1
  • FC Voluntari – UTA 0-1
  • Viitorul – FCSB 2-2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.