Etapa cu numărul 7 din Liga națională de handbal feminin a adus duelul singurelor formații neînvinse, Baia Mare și CSM București. „Tigroaicele” au câștigat la 5 puncte diferență, 28-23, și se desprind în fruntea clasamentului.

  • Etapa cu numărul 7 din „Liga Florilor MOL” s-a desfășurat în același format inovativ, adoptat pe fondul pandemiei de coronavirus. Meciurile s-au disputat pe 12 și 13 ianuarie, în „Sala Sporturilor DP Colibași”, din Brașov.

Între două meciuri importante în Liga Campionilor, CSM București a fost nevoită să înfrunte și o contracandidată la pozițiile fruntașe în competiția internă. Meciul cu Baia Mare a fost decis din prima repriză, încheiată 18-11. Cu o portăriță aflată în zi de grație, Denisa Dedu terminând cu 18 parade, cu 2 interi extrem de preciși, Cristina Neagu și Barbora Lazovic, și cu Crina Pintea dominantă pe pivot, bucureștencele au păstrat un avans linișititor până în final.

De la Minaur, în evidență a ieșit Kovacevic, marcatoare a 5 goluri. Golgeterul partidei a fost interul stânga al naționalei. Cristina Neagu a punctat de 8 ori.

Rapid, prima victorie cu Carlos Viver

Rapid, echipă cu un buget important în acest sezon, a reușit o mutare total neașteptată. L-a numit antrenor pe Carlos Viver, selecționerul naționalei de handbal feminin a Spaniei. Ibericul a reușit primul succes oficial de la venirea în România. Rapid a trecut clar de Universitatea Cluj, scor 30-23.

Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Eliza Buceschi, cu 7 goluri din 10 aruncări. Kassoma a secundat-o cu 5 reușite. Vizuete, de la clujence, a înscris și ea 6 goluri.

Vâlcea și Cisnădie pun presiune pe CSM București

SCM Râmnicu Vâlcea, cealaltă reprezentată a României în Liga Campionilor, a tremurat pentru victorie. A fost condusă de Gloria Buzău aproape tot meciul, dar a întors pe final, datorită unei defensive extrem de sigure și unor intervenții miraculoase ale croatei Marta Batinovic.

Măgura Cisnădie continuă parcursul impresionant din actuala stagiune. Echipa antrenată de Alexandru Weber a reușit scorul etapei, 25-12 împotriva celor de la FC Slatina. Sibiencele au ajuns pe locul secund în Liga Florilor, cu 16 puncte.

Rezultatele complete ale etapei cu numărul 7 din Liga Florilor:

  • CS Activ Prahova – CS Dacia Mioveni 17-21
  • Rapid București – CSU Cluj-Napoca 30-23
  • CSM Slatina – Măgura Cisnădie 12-25
  • HC Zalău – CSM Craiova 24-18
  • Gloria Bistrița – HC Dunărea Brăila 32-25
  • Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea 19-21
  • CS Minaur Baia Mare – CSM București 23-18

Clasamentul Ligii Florilor după primele 7 runde:

FOTO: Flashscore

FOTO: Flahscore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.