Federația Română de Fotbal a stabilit împerecherea pentru barajele de promovare în Liga 3, sezonul 2023/2024. 

Cele 21 de formații câștigătoare ale meciurilor de baraj vor avansa în Liga 3.  Turul este programat pe 16 iunie 2024, ora 18:00. Returul, o săptămână mai târziu, 23 iunie 2024, ora 17:30.

Cum arată barajele pentru promovarea în Liga 3:

  • Regiunea 1: Botoșani – Iași, Suceava – Vaslui, Neamț – Bacău
  • Regiunea 2: Bihor – Maramureș, Bistrița-Năsăud – Satu Mare, Cluj – Sălaj
  • Regiunea 3: Brașov – Alba, Sibiu – Harghita, Mureș – Covasna
  • Regiunea 4: Mehedinți – Gorj,  Caraș-Severin – Timiș, Arad – Hunedoara
  • Regiunea 5: Olt – Vâlcea, Argeș – Teleorman, Dâmbovița – Dolj
  • Regiunea 6: Ilfov – București, Călărași – Ialomița, Giurgiu – Prahova
  • Regiunea 7: Vrancea – Buzău, Brăila – Tulcea, Galați – Constanța

Regulamentul barajelor de promovare

Pentru fiecare regiune în parte, tragerea la sorţi va fi făcută doar între cele şase echipe, stabilindu-se astfel cele 3 (trei) jocuri de baraj din fiecare regiune – prima echipă extrasă din urnă pentru fiecare joc de baraj este echipa organizatoare a jocului tur, returul urmând să se desfăşoare pe terenul echipe adverse, care va dobândi calitatea de organizator al jocului.

Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele (doar pentru schimbarea terenului).

În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

– Regulamentul FRF

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.