Chiar asa, stimati prieteni, dupa cele petrecute joi, 20 august 2015 !
Polul de interes al fotbalului romanesc s-a mutat la Giurgiu si asta datorita carismaticului antrenor SUMUDICA si ECHIPEI sale, atat in  campionat, cat si in batalia pentru accederea in Europa League !

LALEAUA …NEAGRA !
Dupa ce au vazut unde e Giurgiul pe harta Europei, olandezii de la AZ ALKMAAR, au hotarat, fara dubii, sa obtina calificarea in grupele Europa League, chiar din partida tur, motiv pentru care au inceput in forta, comitand chiar in minutul 1 un fault in…propriul careu, nesanctionat insa de centralul partidei! Deh,era doar minutul 1 !
Olandezii au rasuflat, multumiti de „cadoul” arbitrului si s-au napustit in atac, profitand de momentele de nemultumire ale gazdelor si, dupa un contratac ,,scoala,, HENRIKSSEN inscrie.
Este 1-0 pentru olandezi si antrenorii acestora se uitau deja ,,de sus” la banca noastra de rezerve. Colac peste pupaza, in minutul13 ne incurcam ca niste scolari in propriul careu si JANSSEN il pacaleste pe Silviu LUNG cu un sut deviat . E 2-0, in minutul 13 si, pentru prima data parca auzim oriunde am fi…cainii din …Giurgiu !
SUMI se ridica de pe banca si, ca pe vremuri, da ordinul de lupta:
TREZITI-VA FRATILOR(in locul celebrului NO HAI ! al lui AVRAM IANCU).
Ce a urmat intra in istoria fotbalului si nu numai !
Giurgiuvenii ies la joc, apar combinatiile exersate indelung la antrenamente si, in minutul 25, olandezii primesc si ei o lalea neagra, BOLDRIN inscriind cu capul, la cornerul de manual executat de BUDESCU. Tribunele se aprind ca un imens buchet de lalele roz, culoarea sperantei, pregatind finalul
de foc al reprizei intai!  In trei minute,45-45+3 se intampla ceva de domeniul incredibilului! O actiune exersata indelung la antrenamente face sah-mat apararea supranumerica a olandezilor si ALIBEC catapulteaza cu sete balonul sub transversala! Este minutul 45 si s-a restabilit egalitatea:2-2! Cine credea!
Giurgiuvenii nu se opresc, publicul simte IMPOSIBILUL si aplauda frenetic. DANDEA introdus in teren in locul primului marcator (ce coincidenta!) inscrie,mcu un sut fulgerator, din cornerul executat de acelasi BUDESCU, poate golul calificarii! Este 3-2 pentru ASTRA GIURGIU si olandezii pleaca uluiti de cele intamplate la cabine. Pe ARENA NATIONALA, spectatorii comenteaza victoria de poveste a ASTREI cu 3-2 si asteapta increzatori intr-un succes al STELEI ! Trista asteptare !
Repriza a doua este una de mare lupta, olandezii trecand pe langa egalare prin autorul primului gol, HERIKSEN in minutul 49 si prin JANSSEN in minutul 69. Nu mai era loc insa pentru INCREDIBIL, consumat de giurgiuveni ! Sigur ma veti intreba ce va fi in mansa retur : foarte simplu !
Olandezii vor face cunostiinta cu BUDESCU, pe …TABELA de MARCAJ !
MULTUMIM ASTRA GIURGIU ! MULT NOROC in RETUR !

Despre STEAUA de…PICA, vorbim maine, cand se mai linistesc spiritele!
Oricum, cei trei care au venit sa discute cu galeria, Adi POPA, Nicolae STANCIU
si GUILHERME, merita toata admiratia! Au dovedit ca au caracter, ceea ce conteaza!

Cu sinceritate,
Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.