POVESTEA RUGBY-ului ROMANESC

CUPA MONDIALA la RUGBY

ANGLIA

DACO-STEJARII ROMANIEI la o noua aventura in elita rugby-ului mondial !

Prezenti , pentru a opta oara consecutiv la Cupa Mondiala de Rugby, Daco – Stejarii Romaniei vor evolua in Grupa ,,D,,urmand sa infrunte, in ordine, miercuri 23 septembrie, la Ora 22.00, vice-campioana mondiala, FRANTA, pe Stadionul Olimpic din Londra.

Duminica, 27 septembrie, de la ora 18.45, pe Stadionul Wembley din Londra, vom da piept cu Irlanda, castigatoarea ultimei editii Six Nations !

Marti, 6 octombrie, de la ora 18.45, vom intalni Canada, pe Leicester City Stadium, partida in care dorim sa invingem !

Duminica, 11 octombrie, de la ora 16.30, vom spera intr-o noua victorie pe Sandy Park Exeter impotriva Italiei !

La ultima Conferinta de presa, chiar inainte de plecare, pe Aeroport, capitanul echipei nationale , Mihai MACOVEI a declarat : ,,Mergem la Cupa mondiala sa ne jucam sansa pe care o avem ! Noi ne dorim sa castigam doua meciuri ! Speram sa nu va dezamagim si sa venim cu fruntea sus !” Presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie DUMITRAS, a spus : ,, Am convingerea ca baietii nostri vor face o figura frumoasa, ca o sa avem o comportare care va ramane in memoria suporterilor nostri !”

Toata lumea prezenta la Londra este convinsa ca aceasta a opta editie va fi una de exceptie ca spectacol sportiv si nu numai ! Trofeul WILLIAM WEBB ELLIS se afla la Londra, adus de campioana en-titre, Noua Zeelanda, si-l vom revedea la Festivitatea de deschidere pe Stadionul TWICKENHAM pe care se va desfasura de la ora 22.00 si prima partida intre echipa tarii gazda Anglia si Fiji, ambele in Grupa ,,A,,

Sambata, 19 septembrie, de la ora 14.00, in Grupa ,,C,,Tonga va intalni Georgia, de la 16.30 in Grupa,,D,, Irlanda va infrunta Canada, iar de la ora 18.45, in grupa ,,B,, Africa de Sud va intalni Japonia . In ultima partida a zilei, de la ora 22.00, in Grupa,,D,, Franta va intalni Italia .

Dupa cum constatati, echipa noastra are avantajul de-a vedea la lucru adversarele din grupa, ceea ce nu este deloc de neglijat , chiar daca, la un asemenea nivel, nici o partida nu seamana una cu alta, mai ales la rugby !

Asa cum v-am promis, zilnic va vom tine la curent cu spectacolul fascinant al Cupei Mondiale. In ceea ce ne priveste vom tine pumnii Daco-Stejarilor nostri ! Vorba poetului :Cu Cusmele Dacice PILEUS pe frunte, vom avea victorii multe ! Ajuta-ne si ne apara de placaje dure, Doamne !

Cu ganduri optimiste,

Gheorghe SOANA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.