Etapa cu numarul 9 din campionatul german de fotbal, Bundesliga, prilejuieste, ca de obicei, intalniri extrem de echilibrate, in care se asteapta, ca in fiecare runda, si multe rezultate surprinzatoare.

Runda va debuta vineri seara, de la 21.30, in direct pe Eurosport, cu partida dintre Mainz si Dortmund. Dortmund e pe 2 cu 17 puncte, iar runda trecuta a pierdut marele derbi cu Bayern, fiind distantata acum la 7 puncte de bavarezi. A fost atunci 5-1 pentru campionii Germaniei, pe Allianz Arena. Mainz ocupa locul 8 cu 12 puncte. In ultima partida directa, BVB a trecut acasa cu 4-2 de Mainz, in februarie 2015. In ultimele 5 jocuri directe, Borussia are 4 victorii, Mainz castigand doar o data, in septembrie 2014, scor 2-0. In ultimele jocuri disputate, amicale, din cauza pauzei prilejuite de jocurile nationalelor, Mainz a facut 1-1 cu FSV Frankfurt, Borussia remizand si ea, 2-2 cu Magdeburg din Liga 3. De la gazde vor lipsi Sereno, Frei, Soto si Zimling, in timp ce Dortmund ii are ca indisponibili pe Bonmann, Durm, Schmelzer, Leitner si Sahin.

Echipele probabile:
Mainz: Karius – Balogun, Bell, Bungert, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Clemens, Malli, Jairo – Muto.

BVB: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, J.-H. Park – Weigl – Reus, Gündogan, Kagawa, H. Mkhitaryan – Aubameyang.

Sambata de la ora 16.30 sunt programate mai multe partide. Prima din ele, Augsburg versus Darmstadt, ultima fiind o nou-promovata. Gazdele sunt pe 16, locul care duce in baraj anul viitor cu locul 3 de 2.Bundesliga, in timp ce oaspetii ocupa un meritoriu loc 10, cu 2 victorii si 4 egaluri la activ in primul sezon pe prima scena fotbalistica germana. Este primul meci direct vreodata intre cele doua. In ultimele partide jucate, Augsburg a bifat un egal si 3 infrangeri, egalul chiar runda trecuta cu Leverkusen, scor 1-1. Darmstadt are 2 victorii in 5 meciuri, ultimele doua rezultate fiind negative insa, o infrangere cu Mainz si un egal cu Borussia Dortmund. De la gazde vor lipsi Oettl, Kurz, Rieder, Uhde, Ekin, Parker, Reinthaler si Schuster, in timp ce Darmstadt nu se va putea baza pe Platins, Holland, Wembacher, Finger, Kazimi si Volk.

Echipele probabile:

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner – Baier – Esswein, Kohr, Halil Altintop, To. Werner – Bobadilla.

Darmstadt: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Sailer – Wagner.

Bayern nu are un meci prea usor la Werder Bremen sambata la pranz, insa este fara indoiala marea favorita, avand in vedere ca are 8 victorii din 8 meciuri in sezon. Golaverajul este si el la inaltime pentru trupa lui Guardiola, 28-4! Ultimele jocuri cu Bremen au fost superbe, golurile curgand cu nemiluita: 4-0, 6-0, 5-2, 7-0 si 6-1. Toate, evident pentru Bayern. Bavarezii au marcat in ultimele 3 jocuri 13 goluri, 5-1 cu Borussia in marele derbi, 5-0 cu Zagreb in Liga si 3-0 la Mainz. Werder a jucat un amical cu RB Leipzig ultima data, scor 3-0. In clasament, alb-verzii sunt pe 14 cu 7 puncte. Jocul va fi in direct pe Eurosport.

Echipele probabile:
Werder: Wiedwald – Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, S. Garcia – Fritz, Bargfrede – Bartels, Junuzovic, U. Garcia – Ujah.
Bayern: Neuer – Rafinha, J. Boateng, Javi Martinez, Alaba – Xabi Alonso – Lahm, Thiago, T. Müller, Douglas Costa – Lewandowski.

Hamburg – Leverkusen este si el un meci mai mult decat intersant. Gazdele sunt pe 11, iar Bayer pe 7, dupa un start mai mult decat ezitant. Ultimul joc a fost un cosmar pentru HSV, care a pierdut cu 4-0 la Leverkusen. In ultimele 5 partide directe, Lever are 3 victorii, iar HSV 2, ultima in noiembrie 2014, scor 1-0. Hamburg a jucat recent un amical, 3-0 cu Viborg din Danemarca. Acum doua saptamani, Leverkusen a condus Barcelona in Liga pana in minutul 80 cu 1-0, pierzand dramatic pe final, 1-2. De la gazde vor lipsi Marcos, Hirzel, Kacar si Muller, in timp ce Leve nu se va putea baza pe Boeder, Hilbert, Wendell, Aranguiz, Frei si Yurchenko.

Echipele probabile:

HSV: Drobny – Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Ekdal, Holtby – N. Müller, Hunt, Ilicevic – Lasogga.

Bayer: Leno – Donati, Tah, K. Papadopoulos, Boenisch – Kramer, L. Bender – Kampl, Calhanoglu – Bellarabi, Hernandez.

Schalke – Hertha se va juca tot sambata de la 16.30. Gazdele din Gelsenkirchen sunt pe 3, in timp ce Hertha pe 4, ambele avand un start de sezon excelent. 16, respectiv 14 puncte au cele doua, care au jucat ultimul meci direct in martie, scor 2-2. In ultimele 5 jocuri, Schalke are 4 victorii, plus acel egal din martie. Acum doua saptamani, in Europa League, 04 a spulberat Asteras din Grecia in Europa League, scor 4-0. Infirmeria este plina la ambele trupe fiind vorba si de suspendari in ce priveste jucatorii indisponibili. Cateva exemple, Giefer, Nubel si Uchida de la gazde, Korber, Ben-Hatira si Schieber de la berlinezi.

Echipe probabile:

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Aogo – L. Sané, Goretzka, Geis, M. Meyer – di Santo, Huntelaar.

Hertha: Jarstein – Weiser, Hegeler, Lustenberger, Plattenhardt – Skjelbred, Darida – Haraguchi, Cigerci, Kalou – Ibisevic.

Ultimul joc de sambata de la 16.30 le pune fata in fata pe Wolfsburg si Hoffenheim. Vicecampioana Germaniei este pe 9 acum, dupa un start de sezon slab. Hoffenheim este pe 15, chiar deasupra liniei de retrogradare. Cele doua au jucat ultima data in februarie, cand lupii verzi invingeau cu 3-0. In ultimele 5 jocuri, 3 victorii pentru VfL, un egal si o victorie pentru Hoffe, cu un scor mare, 6-2 in martie 2014. Wolfsburg are 3 infrangeri in ultimele 5 jocuri, una din ele cu Manchester United in Liga, 1-2. Sprenger, Stolze si Zawada vor lipsi de la gazde.

Echipele probabile:

Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Luiz Gustavo – D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler, Schürrle – Dost.

Hoffenheim: Baumann – Kaderabek, Süle, Bicakcic, Toljan – Rudy, Schwegler, Polanski, Schmid – Volland, E. Vargas.

Sambata, cortina zilei va fi trasa de meciul dintre Frankfurt si Gladbach. Cele doua sunt pe 12 si 13 in Budesliga si au jucat ultima partida directa in aprilie, se termina 0-0. Ambele au 9 puncte acumulate pana acum.  In ultimele 5 partide, a fost un egal, acel 0-0, 2 victorii Eintracht si 2 Gladbach. Borussia a jucat si un amical recent, un 0-0 cu Duisburg din Liga 2. Balayev, Anderson, Kittel, Zummack si Bunjaki vor lipsi de la gazde, in timp ce Borussia ii are absenti pe Stranzl, Hermann si Schulz.

Echipele probabile.

Eintracht: Hradecky – Ignjovski, Russ, Abraham, Oczipka – Reinartz – Aigner, Stendera – Meier – Seferovic, Castaignos.

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Alvaro Dominguez, Wendt – Dahoud, Nordtveit – Traoré, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Duminica, primul meci va avea loc la 16.30, intre Koln si Hanovra. Cele doua sunt pe 5 si 17, startul fiind diametral opus, startul de sezon, pentru fiecare din ele. Tapii au 2 victorii, 2 infrangeri si un egal in ultimele 5 partide, avand 14 puncte, la egalitate cu Hertha si Ingolstadt. Hannover e penultima in Germania, cu doar 5 puncte acumulate, cu doar o singura victorie. Ultimul joc direct a fost un egal, 1-1 in luna februarie. Ultima victorie a lui Koln e mult in trecut, in 2011, scor 2-0. Singurl absent de la gazde este Mavraj.

Echipele probabile:
Koln: Horn – Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector – Risse, M. Lehmann, Gerhardt, Bittencourt – Osako, Modeste.

Hanovra: Zieler – Sorg, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Schmiedebach, S. Sané – Andreasen, Karaman – Kiyotake – A. Sobiech.

In fine, epilogul etapei este reprezentat de Stuttgart – Ingolstadt. Oaspetii, nou-promovati si ei, sunt surpriza placuta a campionatului, fiind pe 6 cu 14 puncte, la egalitate cu Koln si Hertha. VfB, cu Maxim in lot, e ultima in Bundesliga, cu doar 4 puncte, avand o singura victorie pana acum. Vestea buna este ca romanul e anuntat titular duminica, dupa un meci bun pentru nationala in Feroe, cand a si marcat. Va fi primul meci direct intre cele doua, avand in vedere ca oaspetii sunt debutanti in prima liga germana. Ambele meciuri de duminica vor fi in direct pe Eurosport.

Echipele probabile:

VfB: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Rupp – Harnik, Maxim – Ti. Werner, Didavi.

Ingolstadt: Özcan – Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner – P. Groß, Bregerie, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Leckie.

Dan Alexandru

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.