Premier League, campionatul englez de fotbal, prilejuieste incepand de maine o noua etapa in cadrul sezonului 2015/2016, etapa cu numarul 9, o etapa in care capul de afis va fi fara indoiala debutul lui Jurgen Klopp pe banca celor de la Liverpool.

De altfel, meciul dintre Tottenham si Liverpool este primul programat sambata, de la ora 14.45. Va fi primul meci pentru Klopp pe banca lui LFC dupa aducerea sa dupa demiterea lui Brendan Rodgers. Spurs este pe 8, in timp ce Liverpool au ajuns pe 10 dupa 8 etape. 13 fata de 12 puncte este diferenta intre cele doua. In ultimul meci, a fost 3-2 pentru oaspetii de maine. De altfel, ultimele 5 jocuri au fost castigate clar de cormorani, scorurile fiind 3-2, 3-0, 4-0, 5-0 si 3-2. Trei egaluri si 2 victorii pentru LFC in ultimele 5 etape, in timp ce gazdele de pe White Hart Lane au 2 egaluri, 2 victorii si 1 infrangere. La Liverpool nu vor putea juca Ings si Gomez, grav accidentati.

Loturile formatiilor:

Tottenham Hotspur: Lloris, McGee, Vorm, Alderweireld, Davies, Fazio, Rose, Trippier, Vertonghen, Walker, Wimmer, Alli, Carroll, Chadli, Dembele, Eriksen, Lamela, Onomah, Townsend, Winks, Kane, N’Jie.

Liverpool: Bogdan, Mignolet, Clyne, Jose Enrique, Moreno, Sakho, Skrtel, Toure, Allen, Can, Coutinho, Ibe, Lallana, Lucas, Milner, Rossiter, Teixeira, Origi, Sturridge.

Ziua de sambata continua cu mai multe partide de la ora 17. Primul este Chelsea – Aston Villa. Chelsea trebuie sa isi revina si sa faca in fine un meci bun dupa atatia pasi gresiti. Londonezii sunt pe 16 in Anglia, la 4 puncte de Villa, locul 18, care ocupa primul loc retrogradabil. Ultimul meci direct a fost castigat cu 2-1 de Chelsea. De altfel, aceasta a castigat 4 din cele 5 ultime partide directe, Villa castigand cu 1-0 in 2014. Doua infrangeri la rand pentru ambele trupe acum, una din ele pentru Chelsea cu FC Porto in grupele Ligii, scor 1-2. Conducerea campioanei Angliei i-a dat inca credit lui Jose Mourinho, desi multi au cerut demiterea acestuia.

Loturile formatiilor:

Chelsea: Begovic, Blackman, Costa, Azpilicueta, Cahill, Djilobodji, Rahman, Terry, Zouma, Fabregas, Hazard, Loftus-Cheek, Matic, Mikel, Oscar, Ramires, Traore, Willian, Falcao, Kenedy, Pedro, Remy.

Aston Villa: Bunn, Guzan, Amavi, Bacuna, Crespo, Hutton, Ilori, Lescott, Richards, Richardson, Senderos, Cole, Gil, Gueye, Grealish, N’Zogbia, Sanchez, Sinclair, Veretout, Westwood, Agbonlahor, Ayew, Gestede, Kozak, Traore.

Continuam cu meciurile de sambata, trecand la Crystal Palace – West Ham. Ultimul meci direct a fost castigat de Palace cu 3-1, care a mai prins 2 victorii in ultimele 5 jocuri, pe langa un succes al lui West Ham si un egal in 2012, 0-0. Palace are 3 victorii la rand in Anglia si este pe 4 in EPL, un loc mai mult decat surprinzator. West Ham e a sasea si are victorii in acest sezon cu City, Liverpool si Arsenal.

Loturile formatiilor:

Crystal Palace: Hennessey, McCarthy, Speroni, Dann, Delaney, Hangeland, Kelly, Mariappa, Souare, Bolasie, Cabaye, Guedioura, Jedinak, Ledley, Lee, McArthur, Mutch, Puncheon, Sako, Zaha, Bamford, Campbell, Gayle.

West Ham United: Adrian, Randolph, Spiegel, Collins, Cresswell, Demel, Henry, Jenkinson, O’Brien, Ogbonna, Oxford, Reid, Tomkins, Antonio, Cullen, Kouyate, Lanzini, Moses, Noble, Obiang, Payet, Samuelsen, Carroll, Jelavic, Lee, Sakho, Zarate.

Everton – Manchester United continua sambata de la 17 seria meciurilor de foc din Anglia. United e la 2 puncte de liderul si rivala City, 16 fata de 18 puncte, fiind la egalitate acum cu Arsenal, pe locul 2. Ultima etapa etapa a pierdut clar in derbiul chiar cu Arsenal, scor 0-3. Inainte de aceasta, repurta 4 victorii la rand. Everton are 3 victorii si 2 egaluri, fiind pe 7, deloc departe de top 4. Meciul trecut a fost 3-0 pentru Everton pe Merseyside din Liverpool.

Loturile formatiilor:

Everton: Howard, Joel, Stanek, Browning, Coleman, Funes Mori, Galloway, Holgate, Jagielka, Oviedo, Stones, Barkley, Barry, Gibson, Lennon, McCarthy, McGeady, Mirallas, Osman, Deulofeu, Kone, Lukaku, Naismith, Rodriguez.

Manchester United: De Gea, Romero, Johnstone, Valdes, Darmian, Jones, Rojo, Smalling, Valencia, Varela, Blind, Carrick, Fellaini, Herrera, Lingard, Mata, Pereira, Schneiderlin, Schweinsteiger, Young, Depay, Martial, Rooney, Wilson.

Lidera Manchester City joaca acasa cu Bournemouth un meci capital pentru a ramane pe 1 si in continuarea acestui sezon. Chiar daca oaspetii sunt pe 15, meciul nu pare deloc usor, avand in vedere ca nou-promovata are foarte multa ambitie. City are insa 6 victorii in 8 meciuri si un golaveraj puternic, 19-7. Singurele doua meciuri directe au fost in 1999 si 1998, in Cupa Ligii de fiecare data, un 0-0 si 2-1. Si asta pentru ca Bournemouth este debutanta pe prima scena din Anglia.

Loturile formatiilor:

Manchester City: Caballero, Hart, Wright, Demichelis, Kompany, Mangala, Otamendi, Sagna, Zabaleta, De Bruyne, Fernandinho, Fernando, Nasri, Navas, Roberts, Toure, Zuculini, Bony, Iheanacho, Sterling.

AFC Bournemouth: Allsop, Boruc, Federici, Bennett, Cargill, Cook, Costa, Daniels, Distin, Francis, Smith, Andrade, Atsu, Gosling, MacDonald, O’Kane, Pugh, Ritchie, Stanislas, Surman, Kermorgant, King, Murray, Rantie, Tomlin.

Southampton – Leicester este penultimul meci care are loc sambata de la 17. 2-0 a fost pentru vulpi in ultimul meci direct, in luna mai. Ele conduc cu 3-2 la capitolul victorii in ultimele 5 meciuri directe. Trei victorii la rand pentru sfinti, o ultima victorie mare venind chiar la Chelsea acasa, un mare 3-1! Leicester are 3 victorii, o infrangere si un egal in ultimele 5 jocuri. Leicester este pe 5 in Anglia, un loc mare pentru ei, in timp ce Soton, echipa lui Florin Gardos, este pe locul 9.

Loturile formatiilor:

Southampton: K Davis, Gazzaniga, Stekelenburg, Bertrand, Caulker, Cedric, Fonte, Martina, McCarthy, Targett, Van Dijk, Yoshida, Clasie, S Davis, Isgrove, Mane, McQueen, Ramirez, Reed, Romeu, Tadic, Wanyama, Ward-Prowse, Juanmi, Pelle, Rodriguez.

Leicester City: Schmeichel, Schwarzer, Benalouane, De Laet, Fuchs, Huth, Morgan, Simpson, Wasilewski, Albrighton, Drinkwater, Dyer, Hammond, Inler, Kante, King, Mahrez, Schlupp, Dodoo, Kramaric, Okazaki, Ulloa, Vardy.

Ultimul meci de sambata de la 17 se joaca intre West Bromwich si Sunderland. Echipa lui Costel Pantilimon este penultima in Anglia, cu doar 3 puncte, fara vreo victorie. Dupa ultimul esec, antrenorul Dick Advocaat a fost demis, in locul sau venind Sam Allerdyce. Ramane de vazut daca acesta va avea la fel de mare incredere in Pantilimon, care a luat in acest debut de sezon 18 goluri! In ultimul meci direct a fost 0-0, de altfel fiind inregistrate doua remize la rand, 0-0 si 2-2. WBA este pe 17, nu foarte departe deci de pisicile negre.

Loturile formatiilor:

West Bromwich Albion: Lindegaard, Myhill, Rose, Chester, Dawson, Evans, Gamboa, McAuley, O’Neil, Olsson, Pocognoli, Brunt, Fletcher, Gardner, Gnabry, McClean, McManaman, Morrison, Sessegnon, Yacob, Anichebe, Berahino, Lambert, Nabi, Rondon.

Sunderland: Mannone, Pantilimon, Stryjek, Brown, Jones, Kaboul, Matthews, O’Shea, Van Aanholt, Yedlin, Bridcutt, Buckley, Cattermole, Gomez, Johnson, Larsson, M’Vila, Rodwell, Borini, Defoe, Fletcher, Gooch, Graham, Toivonen, Watmore.

In fine, ultimul meci de maine este programat la 19.30, intre Watford si Arsenal. Locul 2 e in forma dupa marea victorie cu United, scor 3-0, dar nu va avea un meci usor acasa la locul 12. Watford e nou-promovata, dar s-a descurcat onorabil pana acum, cu 2 victorii, 4 egaluri si 2 infrangeri. Ultimul meci direct a avut loc in 2006, ultimul an in care elanii erau in EPL. A fost 2-1 pentru Arsenal, care a castigat de altfel si toate ultimele 5 jocuri directe. Arse asteapta un pas gresit al celor de la City, care, coraborat cu o victorie a lor la Watford, ar putea insemna preluarea sefiei de clasament in Anglia.

Loturile formatiilor:

Arsenal: Cech, Ospina, Bellerin, Chambers, Debuchy, Gabriel, Gibbs, Koscielny, Mertesacker, Monreal, Arteta, Cazorla, Coquelin, Flamini, Oxlade-Chamberlain, Ozil, Ramsey, Campbell, Giroud, Sanchez, Walcott.

Watford: Arlauskis, Gilmartin, Gomes, Ake, Belkalem, Britos, Cathcart, Hoban, Holebas, Nyom, Paredes, Prodl, Abdi, Behrami, Capoue, Dyer, Guedioura, Watson, Berghuis, Deeney, Diamanti, Ibarbo, Ighalo, Oulare.

Duminica are loc un singur meci, intre Newcastle si Norwich, la ora 18. Gazdele sunt lanterna rosie a Angliei la acest moment, cu doar 3 puncte la activ si un golaveraj mai slab decat Sunderland, cu aceeasi zestre de puncte. Norwich e pe 13, oarecum la distanta, dar mai trebuie muncit si acolo. 0-0 a fost in ultimul meci direct, iar NUFC are victorii in ultimele 5 jocuri directe. Norwich a castigat ultima data in 2011, dar acasa. 4 infrangeri si un singur egal pentru cotofene in ultimele partide, in timp ce pasarile au 2 victorii, 2 egaluri si 1 infrangere, ultima chiar data trecuta cu Leicester.

Etapa se inchide luni cu partida dintre Swansea si Stoke, de la ora 22. Gazdele sunt pe 11 iar Stoke pe 14. Doua egaluri, doua victorii Swansea si una singura Stoke in ultimele 5 dueluri directe. Swansea insa are o serie chiar negativa, cu doua egaluri si trei infrangeri in ultimele jocuri. Stoke insa are victorii la rand, cu Aston Villa, Bournemouth si Fulham.  Cu o victorie, Swansea poate ajunge in top7, cu 13 puncte.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.