Serie A, campionatul italian de fotbal, programeaza in acest week-end runda cu numarul 8 din actuala stagiune 2015/2016.

Primele meciuri au loc sambata, iar prologul va pune fata in fata Roma si Empoli, de la ora 19. AS este pe 4 in clasament, avand 14 puncte, 4 mai putine ca liderul Fiorentina. Ultimul meci direct a fost un 1-1 in luna ianuarie. Roma are 2 victorii, 2 infrangeri si un egal in ultimele partide, acelasi palmares ca si Empoli de altfel. Ultima data cand Empoli castiga in fata Romei se intampla in 2007.

Echipele probabile:

Roma: De Sanctis, Holebas, Yanga-Mbiwa, Manolas, De Rossi, Strootman, Nainggolan, Pjanic, Ljajic, Totti, Iturbe.

Empoli: Sepe, Rui, Bianchetti, Hysaj, Rugani, Croce, Valdifiori, Vecino, Saponara, Mchedlidze, Pucciarelli.

Tot sambata va mai avea loc un meci in Italia, e vorba de Torino – AC Milan, de la 21.45. Milanul trebuie sa isi revina in forma, fiind acum pe 11 in campionat, dupa un start mai slab al baietilor lui Mihailovici. AC Torino este pe 5 si a inceput mai mult decat meritoriu anul. In ultimul meci direct, milanezii au trecut cu 3-0 de rivalii lor. Ultima victorie a lui Torino dateaza de ceva vreme, in 2001, un 1-0.  Milan are acum 3 victorii in ultimele 5 jocuri.

Echipele probabile:

Torino: Radelli; Moretti, Glik, Bovo; Molinaro, Gazzi, Vive, Baselli, Zappacosta; Quagliarella, Lorez.

AC Milan: Lopez; Antonelli, Mexes, Romagnoli, Sciglio; Bertolacci, Montolivo, Kucka; Bonaventura; Adriano, Bacca.

Duminica, ziua incepe cu Bologna – Palermo, incepand cu ora 13.30. 1-1 a fost in ultimul meci direct, iar ultima victorie le-a apartinut celor din Bologna, un 3-0 in 2012. Bologna are 4 infrangeri in ultimele 5 partide, aceeasi situatie ca si Palermo de altfel, care are insa 4 infrangeri la rand chiar. In clasament, oamenii de pe Dall Arra sunt ultimii in Italia, cu 3 puncte, iar cei din Palermo sunt pe 13 cu 7 puncte.

Echipele probabile:

Bologna: Mirante; Mbaye, Rossettini, Gastaldello, Morleo; Pulgar, Diawara; Mounier, Brienza, Rizzo; Destro.

Palermo: Sorrentino; Struna, G. Gonzalez, El Kaoutari, Lazaar; Rigoni, Jajalo, Hiljemark; Vazquez, Quaison; Gilardino.

Atalanta va intalni Carpi duminica in primul meci de la ora 16, dintr-o serie de 6. Oamenii din Bergamo sunt pe 10, in timp ce nou promovata si debutanta Carpi este pe 17, prima deasupra liniei de retrogradare. Va fi primul meci direct intre cele doua in istoria primei ligi din Italia. Atalanta are 2 victorii si 2 remize in ultimele 5 jocuri, in timp ce Carpi are 2 victorii la rand, una chiar importanta cu AC Torino, 2-1, locul 5 in Italia.

Echipele probabile:

Atalanta: Sportiello, Masiello, Cherubin, Toloi, Drame, Grassi, De Roon, Kurtic, Moralez, Gomez, Pinilla.

Carpi: Belec, Gabriel Silva, Zaccardi, Bubnjic, Letizia, Bianco, Cofie, Fedele, Gagliolo, Borriello, Matos.

Mergem mai departe cu partida dintre Frosinone si Sampdoria. Vorbim din nou despre o nou promovata si o debutanta in fotbalul italian mare, gazdele adica, ce vor juca in fata locului 9 cu 11 puncte. Frosinone e pe 19 cu doar 4 puncte, bifand totusi o victorie. Si aici nu s-a mai inregistrat niciun meci direct. Trei esecuri in ultimele 5 jocuri pentru gazde, in timp ce Samp nu mai castiga de doua runde.

Echipele probabile:

Frosinone: Leali; Rosi, Blanchard, Diakite, Pavlovic; Frara, Tonev, Gucher, Soddimo; Ciofani, Dionisi.

Sampdoria: Viviano; Pereira, Moisander, Zukanovic, Mesbah; Palombo, Soriano, Barreto; Correa, Muriel, Eder.

Genoa – Chievo este urmatorul joc pe lista. Genovezii sunt pe 15 in campionat, dupa un start mai mult decat ratat de sezon, dar Chievo sta bine, este pe 7. In ultimul joc direct, Chievo invingea cu 2-0. Genoa invingea ultima data in 2014 cu 2-1. Genoa are 3 infrangeri in ultimele 5 jocuri, Chievo are 3 egaluri in aceste ultime 5 partide jucate. Cei din Chievo si-au anuntat in acest sezon candidatura la cupele europene.

Napoli – Fiorentina se anunta un meci tare al zilei de duminica. Fiorentina e lidera surprinzatoare a Italiei cu 18 puncte, 4 mai multe ca locul 2 Inter. Napoli vine dupa acel 4-0 halucinant la AC Milan acasa, asa ca ambele trupe par in mare forma. Napoli e pe 6 in Serie A, cu 12 puncte. Ultimul meci direct a fost bun pentru Higuain si ai sai, 3-0. Acum un an, colegii lui Tatarusanu castigau cu 1-0. Cele doua s-au mai intalnit si in Europa League. Portarul roman e anuntat titular duminica.

Echipele probabile:

Napoli: Reina, Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam, Allan, Jorginho, Hamsik, Insigne, Higuain, Callejon.

Fiorentina: Tatarusanu, Roncaglia, Rodriguez, Astori; Blaszczykowski, Badelj, Vecino, Alonso; Borja Valero, Ililic; Kalinic.

Sassuolo – Lazio este urmatorul meci de care ne vom ocupa in continuare. Lazio e pe 3 in Italia si trage la titlu in acest debut de sezon. Sassuolo e pe 8 si deja a repurtat cateva surprize. In ultimele 3 meciuri directe, romanii au castigat cu 3-0, 3-2 si iar 3-2. Ei au 4 victorii in ultimele 5 jocuri, inclusiv in Europa League cu Saint-Etienne. Stefan Radu nu e anuntat titular. Sassuolo are 3 egaluri in 5 jocuri ultime disputate.

Echipele probabile:

Sassuolo: Consigli, Vrsaljko, Acerbi, Cannavaro, Peluso, Missiroli, Magnanelli, Duncan, Berardi, Defrel, Floro Flores.

Lazio: Marchetti, Basta, Mauricio, Gentiletti, Lulic, Cataldi, Onazi, Candreva, Felipe Anderson, Kishna, Klose.

In fine, ultimul meci de la ora 16, duminica, le va opune pe Verona si pe Udinese. Echipa fostului stelist Thereau e pe 14, in timp ce Verona e pe loc retrogradabil, 18. Udinese a incurcat pe Juve la debut de sezon, dar poate ca nu mai e surprinzator la ce forma are campioana. Udine castiga cu 1-0 in mai 2015. Trei infrangeri in ultimele 5 jocuri pentru Udine, in timp ce gazdele se pot lauda cu 3 egaluri in tot atat interval de timp.

Echipele probabile:

Hellas Verona: Rafael; Pisano, Moras, Helander, Souprayen; Greco, Viviani, Hallfredsson; Gomez, Pazzini, Sala.

Udinese: Karnezis; Wague, Danilo, Piris; Adnan, Badu, Lodi, Edenilson, Marquinho; Fernandes; Di Natale.

In fine, marele derbi al etapei, marele derbi al Italiei, asa numitul Derby d Italia, va opune pe Juventus si Inter, duminica de la 21.45.  Inter e a doua cu 16 puncte dupa un start aproape perfect de sezon, in timp ce Juve e pe 12 doar, campioana acumuland doar 8 puncte dupa un start ratat. Acesta poate fi marele reviriment, o victorie cu Inter putand urca trupa lui Allegi aproape de top6. Va fi greu insa fara Pogba, care nu e anuntat titular duminica. Juve are totusi 3 victorii in 5 meciuri, in timp ce Inter, cu Mancini pe banca, are 2 victorii, 2 infrangeri si un egal in ultimele partide. Juve invingea Inter in mai 2015 cu 2-1. Ultimul succes al lui Inter vine din 2012, 3-1 in deplasare. Pe San Siro, trupa in negru si albastru castiga ultima data tot in 2012, 1-0.

Echipele probabile:

Inter Milan: Handanovic (GK), Santon, Medel, Murillo, Alex, Guarin, Melo, Kondogbia, Palacio, Perisic, Icardi.

Juventus: Buffon (GK), Barzagli, Bonucci, Chiellini, Evra, Khedira, Lemina, Hernanes, Cuadrado, Dybala, Zaza.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.