Nu este vorba stimati prieteni de legendarul razboi American, asa cum ati crede la prima vedere , ci de un altul , sportiv, din lumea fascinanta a rugby-ului ! Si aceasta pentru ca …  
CUPA MONDIALA la Rugby, editia a VIII –a,  a ajuns in faza sferturilor de  finala,  marea absenta de la partidele la acest nivel, tara organizatoare ANGLIA, urmarind meciurile din tribuna ! O premiera inedita, cum de altfel au fost multe surprize la acest mondial !
In primul sfert, dupa o partida de mare spectacol , SUD –AFRICA a invins, la mare lupta, una din revelatiile Cupei, TARA GALILOR, cu 23 -19, antilopele traind emotiile calificarii in semifinale, pana in ultimele secunde ale intalnirii la cote maxime, in fata a nu mai putin de …75.762 de spectatori si a zeci de milioane de telespectatori si ascultatori din intreaga lume ! Sustinuti de un public entuziast, dar fair –play, galezii s-au autodepasit, dar nu au putut opri antilopele ! De altfel, galezii au condus cu 13 -12 la pauza, dar minunea nu s-a produs !
In partida vedeta a acestei faze, NOUA ZEELANDA a ,, jumulit,, pur si simplu Cocosul Galic, oferind lumii intregi o lectie de rugby de neuitat , la pauza ALL BLACKS, conducand doar cu 29 -13 !  In repriza a doua, peste francezi s-a revarsat un sdevarat torent si scorul a luat proportiile unei umilinte ! NOUA ZEELANDA a invins FRANTA cu un SCOR INCREDIBIL -62 -13 ! Ce sa mai spui la un asemenea scor, decat –NO COMENT !  In prima semifinala, NOUA ZEELANDA va intalni SUD-AFRICA si, vorba unui clasic : Dumnezeu cu mila ! Cine stie ce le asteapta pe antilope !
Astazi, IRLANDA, intalneste pumele ARGENTINEI , iar cangurii AUSTRALIEI, SCOTIA, doua intalniri aspre, deschise oricarui rezultat ! Acum , or fi fost ele preliminariile Campionatului European de Fotbal 2016, mai ,,focoase,, insa spectacolul sportiv al rugby-ului a fost cu adevarat superb, din toate punctele de vedere ! Ce-ati spune de o finala, NOUA ZEELANDA –IRLANDA ? E doar o…varianta ! Aveti putintica rabdare ! Acum sper ca ati inteles mai bine titlul episodului !
Gheorghe SOANA    

1 COMENTARIU

  1. Uite ca am citit un mesaj foarte interesant prezentat intr-o maniera dificil de aflat in netul din Romania. Acum, dupa ce am gasit acest articol, vreau sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, macar reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu pierde sa ajungeti la timp unde aveti de mers. Multumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.