In acest week-end este programata etapa cu numarul 10 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Etapa va debuta vineri seara de la 21.30 cu partida dintre Hoffenheim si Hamburg. Cele doua H nu au un start foarte convingator de sezon, fiind pe 17, respectiv 12 in clasament. O singura victorie in ultimele 5 jocuri pentru gazde, in timp ce HSV se lauda cu 2 victorii si un egal. Hamburg nu a mai invins insa de 2 ani pe Hoffenheim, in 2013 triumfand cu 4-1. In ultimul meci direct, Hoffe castiga cu 3-0. De la gazde nu vor putea evolua Hamad, Herdling, Malbasic si Zuber, in timp ce oaspetii au infirmeria plina, printre absenti numarandu-se Gotz, Hirtzel sau Spasic.

Echipe probabile:

Hoffe: Baumann – Toljan, Süle, Bicakcic, J.-S. Kim – Uth, Strobl, Polanski, Schmid – Volland, E. Vargas.

HSV: Adler – Diekmeier, Djourou, Cleber, Ostrzolek – Ekdal, Holtby – N. Müller, Gregoritsch, Ilicevic – Lasogga.

Sambata de la 16.30 avem din nou programate, ca de fiecare data, o serie de 5 jocuri. Primul din ele este intre Bayern si Koln. Campioana Germaniei a pierdut primul meci din sezon, acum 2 zile cu Arsenal in Liga Campionilor, un 0-2 clar la Londra. In campionat insa, etapa trecuta, au reusit performanta de a deveni prima echipa din Germania care a triumfat in primele 9 etape ale unui sezon. 4 victorii pentru Bayern in ultimele 4 dueluri cu Koln, ultima victorie a tapilor venind in 2011, un 3-2. De la bavarezi lipsesc Gotze, Benatia, Ribery si Rode.

Echipe probabile:

Bayern: Neuer – Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Vidal, Thiago – T. Müller, Lewandowski, Douglas Costa.

FCK: Horn – Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector – Vogt, M. Lehmann, Gerhardt – Risse, Bittencourt – Modeste.

Trecem acum la Leverkusen – Stuttgart, meci ce alta data era meci pentru titlu in 2007, in sezonul in care svabii dominau Germania. Farmacistii vin dupa un egal fabulos in Liga Campionilor, 4-4 cu AS Roma, dupa ce au condus cu 2-0 si au revenit de la 2-4. VfB, cu Maxim anuntat din nou titular, e pe 15 cu doar 7 puncte, chiar deasupra liniei de retrogradare. Leve e a saptea in Germania cu 14 puncte. Ei au castigat ultimul meci direct cu 4-0. Ultima victorie a svabilor e veche, abia in 2010, un 2-1.

Echipe probabile:

Bayer: Leno – Donati, Toprak, Tah, Wendell – Kramer, Kampl – Calhanoglu, Mehmedi – Bellarabi, Hernandez.

VfB: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Rupp, Gruezo – Harnik, Maxim – Didavi, Ti. Werner.

Hannover – Frankfurt este urmatorul meci de care ne vom ocupa. Un meci intre locurile 13 si 14 din Bundesliga, echipa care in acest debut de sezon nu au aratat mare lucru. Cu infirmeria plina, Hannover nu se va putea baza pe multi jucatori, printre care Konigsmann, Anton sau Benschop. Ei au totusi 3 victorii la rand in ultima vreme, spre deosebire de Frankfurt care are 3 infrangeri si 2 egaluri in 5 jocuri. La partide directe, Hannover a castigat ultima data in 2014, 1-0, in timp ce Eintracht abia in 2012, un 3-1.

Echipe probabile:

Hannover: Zieler – H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Schmiedebach, S. Sané – Andreasen, Klaus – Kiyotake – A. Sobiech.

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Djakpa – Stendera, Reinartz – Aigner, Meier, Oczipka – Seferovic.

Darmstadt – Wolfsburg este penultimul meci de prezentat de la ora 16.30, sambata. Oaspetii vin dupa o victorie stralucita in Liga, 2-0 cu PSV, fiind liderii unei grupe grele, cu TSKA Moscova si Manchester United, ca si celelalte 2 adversare. In campionat, lupii verzi sunt pe 4 cu 15 puncte, in timp ce gazdele ocupa pozitia 9. Doar al doilea meci direct intre cele doua, primul avand loc in 2014, in Cupa Germaniei, 1-0 pentru lupi. De la ei vor lipsi Felipe, Azzaoui si Sprenger.

Echipe probabile:

Darmstadt: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Rosenthal – Wagner.

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – D. Caligiuri, Draxler – M. Kruse – Dost.

In fine, ultimul joc de maine de la pranz se va disputa intre Mainz si Bremen. Werder vine dupa esecul de acasa cu Bayern, un 0-1 la limita, in timp ce Mainz pierdea tot acasa cu celalalt grand al Germaniei, Borussia, scor 1-3. Mainz e pe 11, Werder pe 16. 4 infrangeri in ultimele 5 jocuri pentru Bremen, Mainz are 3. Ultimul joc a fost un egal alb, 0-0. Sereno si Frei lipsesc de la FSV, in timp ce Werder nu poate conta pe Husic, Busch sau Yldirim.

Echipe probabile:

Mainz: Karius – Jara, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli, De Blasis – Muto.

Werder: Wiedwald – Gebre Selassie, Lukimya, Galvez, S. Garcia – Vestergaard – Bartels, Fritz, Bargfrede, Junuzovic – Ujah.

Ultimul joc de sambata pune fata in fata, de la 19.30 pe Ingolstadt si Hertha Berlin. Gazdele sunt nou promovati si debutanti in prima liga germana, insa ocupa locul 8, mai mult decat meritoriu. Hertha se bate anul asta la top4 si este acum pe 5. Nu va fi primul joc direct intre cele doua, pentru ca Hertha a poposit si ea in 2.Bundesliga, ultima data acum 2 ani, scor 1-1. Nyland, Kachunga si Peckhart sunt out de la gazde pentru acest joc, in care deja biletele sunt vandute cu cel putin o saptamana inainte.

Echipe probabile:

Ingolstadt: Özcan – Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner – P. Groß, Bregerie, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Leckie.

Hertha: Jarstein – Weiser, S. Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt – Haraguchi, Skjelbred, Darida, Stocker – Baumjohann – Kalou.

Duminica, primul joc il avem intre Dortmund si Augsburg, de la 16.30. Meci intre 2 echipe de Europa League, ambele invingand joi in faza grupelor. Prima a trecut de Qabala cu 3-1 in deplasare, in timp ce FCA a invins pe Alkmaar cu 1-0, tot in deplasare. In campionat insa, oaspetii sunt ultimii cu 5 puncte, in timp ce Borussia e pe 2 cu 20 de puncte, la 7 puncte de Bayern. Bonmann, Durm si Leitner sunt absentii de la gazde aici. FCA castiga ultimul meci direct cu 1-0.

Echipe probabile:

BVB: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl – Reus, Gündogan, Kagawa, H. Mkhitaryan – Aubameyang.

FCA: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner – Baier – Esswein, Halil Altintop, Koo, To. Werner – Bobadilla.

Epilogul etapei se va juca intre Gladbach si Schalke, alte doua echipe europene ale Germaniei. Borussia vine dupa 0-0 la Juventus acasa, fosta finalista de Liga, in timp ce 04 a scos un egal acasa cu Sparta Praga, 2-2 in Europa League. Va fi un meci incins cu multe orgolii, ultima partida terminandu-se 1-0 pentru alb-albastrii. O singura victorie pentru Borussia in ultimele 5 etape si locul 10 ocupat. Schalke e pe 3 si are un joc mai sigur. Kolasinac si Caicara sunt marii absenti de la oaspeti. Jocul va avea loc de la 18.30.

Echipe probabile:

Borussia: Sommer – Korb, A. Christensen, Alvaro Dominguez, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Traoré, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Schalke: Fährmann – Riether, Höwedes, J. Matip, Aogo – L. Sané, Goretzka, Geis, M. Meyer – di Santo, Choupo-Moting.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.