La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 11 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Etapa incepe chiar vineri, cu 2 partide la start, prima din ele fiind disputata intre Caen si Nantes. Partida incepe la 19.30. Gazdele sunt pe 3 in Franta, o mare surpriza a acestui debut de sezon, in timp ce Nantes e pe 12, dupa un start mediocru. 2-1 pentru Caen a fost in ultimul meci direct. De remarcat ca Nantes nu se va putea baza pe golgheterul Sightorsson.

Loturile celor 2 formatii:

Caen: Vercoutre, Reulet – Raineau, Al.Yahia, Appiah, Ben Youssef, Imorou, Da Silva – Seube, Ntibazonkiza, Bessat, Féret, Leborgne, Adéoti – Delort, Rodelin, Louis, Nkololo.

Nantes: Dupé, Ré.Riou – Cana, Djidji, Dubois, Lenjani, Moimbé, Sabaly, Vizcarrondo – Adryan, Deaux, Iloki, Rongier, Thomasson, B.Touré – Audel, Bammou, Sala.

Ultima partida a zilei de azi se va disputa intre Lyon si Toulouse, de la 21.30. Gazdele sunt pe 6 si au pierdut in Liga acum 2 zile cu Zenit, un clar 1-3 in Rusia. Toulouse e pe 17 si e chiar deasupra liniei de retrogradare.  Un 3-0 clar pentru OL la ultimul joc. Vestea buna pentru gazde este ca fundasul Bedimo si-a revenit dupa o mai lunga accidentare si poate juca din primul minut. Nicio victorie in ultimele 5 jocuri pentru oaspetii in alb si violet.

Loturile celor 2 formatii:

LYON: A.Lopes, Gorgelin – Bedimo, Rafael, Umtiti, Yanga-Mbiwa, Jallet, Morel – Ferri, Darder, Gonalons, Tolisso, Malbranque, Valbuena, Ghezzal – Cornet, Beauvue, Lacazette.

TOULOUSE: Ahamada, Vidal – Kana-Biyik, Spajic, Matheus, Moubandje, Tisserand, Yago – Akpa-Akpro, Bodiger, E.Didot, T.Doumbia, Machach, Regattin, Sirieix, Somalia – Ben Yedder, Braithwaite, Pesic.

Sambata de la 18 avem deja primul meci, intre Lorient si Rennes. Locurile 7 si 9 sunt inseamna un joc foarte echilibrat, pe care multi specialisti il vad ca pe un X clar. 15 si 16 puncte au acumulat cele 2 echipe. 4 egaluri in ultimele 5 jocuri pentru Rennes, in timp ce Lorient a bifat si 2 victorii. 3-0 pentru Rennes a fost in ultimul joc direct.

Echipele probabile:

Lorient: Lecomte- Goff, Toure, Kone, Gassama- Guerreiro, Abdullah, Ndong, Jouffre- Moukandjo, Waris.

Rennes: Diallo- Mendes, Diagne, Armand- Zeffane, Fernandes, Sylla, Baal- Quintero- Henrique, Sio.

3 meciuri vor avea loc sambata de la ora 21, primul din ele opunand pe Angers si Guingamp. Angers e locul 2 surpriza din Franta in acest sezon, cu 21 de puncte, la 5 puncte in spatele liderului PSG. Guingamp e pe 11, avand un start slab in aceasta parte de sezon.  Ultima data, cele 2 s-a duelat in 2013, cand ambele erau in Ligue 2, Guingamp castigand cu 2-1.

Echipele probabile:

Angers: Butelle- Andreu, Thomas, Traore, Manceau- Mangani, Saiss, Ndoye- Camara, Sunu, Dore.

Guingamp: Lossl- Jacobsen, Angoua, Sorbon, Leveque- Coco, Mathis, Sankhare, Benezet- Briand, Privat.

Gazalec Ajaccio  – Nice va fi al doilea joc de la 21, sambata. Gazdele sunt codasa Frantei, cu doar 3 puncte acumulate, in timp ce Nice e pe locul 5, anuntand inca de la inceputul sezonului ca trage la cupele europene, in acest sezon. Trei infrangeri si 2 egaluri in ultimele 5 jocuri pentru gazde, Nice punctand 4 victorii la rand, un record in Franta, alaturi de PSG! E primul joc direct intre cele doua, avand in vedere ca gazdele sunt nou-venite in prima liga.

Echipe probabile:

Ajaccio: Maury- Sylla, Filippi, Brechet, Toure- Djokovic, Moigne, Ducourtioux- Mayi, Pujol, Zoua.

Nice: Cardinale- Pied, Bodmer, Marchand, Perreira- Koziello, Mendy, Seri- Mallmann- Arfa, Germain.

In fine, ultimul joc de sambata se va disputa intre Montpellier si Bastia. Locurile 18 si 15 din Franta se intalnesc intr-un meci al echipelor mediocre din acest debut de sezon. Jérôme Roussillon, Paul Lasne si Joris Marveaux nu vor putea juca la Montpellier, ultimii 2 fiind grav accidentati, pana la finalul anului. Trei infrangeri in 5 jocuri ultime pentru gazde, 4 chiar pentru oaspeti. Ultimul joc drect a fost 3-1 pentru gazde.

Echipe probabile:

Montpellier: Pionnier- N Diaye, Congre, Hilton, Deplagne- Dabo, Remy- Martin, Boudebouz, Camara- Ninga.

Bastia: Leca- Cioni, Squillaci, Peybernes, Marange- Fofana, Cahuzac- Ayite, Diallo, Palmieri- Brandao.

Duminica incepem o noua zi, iar primul joc se va disputa intre Reims si Monaco, de la ora 15. Se intalnesc locurile 8 si 10 in Franta. Oaspetii au jucat in Europa League chiar ieri, castigand cu 1-0 in fata celor de la Qarabag. 4 egaluri pentru ei in ultimele 5 jocuri insa, 3 in L1 si unul in UEL, 1-1 cu Tottenham. Gazdele au 2 infrangeri la rand, cu Caen si Lyon. 3-1 pentru Monaco in ultimul meci direct.

Bordeaux – Troyes se va juca duminica de la ora 18. Joaca locurile 14 si 19 din Franta, Troyes fiind penultimii din clasament cu doar 4 puncte.  4 infrangeri pentru ei in ultimele 5 jocuri. Bordeaux a jucat joi in Europa League, pierzand 0-1 acasa cu Sion. Troyes a invins in ultimul meci direct, in 2013 abia, cu 1-0. Bordelezii au cele mai mari sanse la pariuri, specialistii aducand pentru ei o cota, in medie de 1,55/1.

Penultimul meci al etapei, tot duminica, de la ora 18 de asemenea, se va juca intre Lille si Marseille. Marsilia a jucat joi in UEL si a pierdut la Braga, scor 3-2. Locurile 13 si 16 in Franta acum, OM avand un sezon de cosmar, poate cel mai slab inceput in ultimii 21 de ani. 4-0 pentru oaspeti a fost in ultimul meci direct. Lille nu a mai castigat din 2013, cand a fost 1-0. 4 infrangeri in 5 jocuri pentru OM, care trebuie sa inceapa sa castige daca nu vrea sa lupte pentru salvarea de la retrogradare.

In fine, epilogul etapei se va disputa intre PSG si Saint-Etienne, duminica de la 22. Un mare derbi intre doua echipe de traditie, a doua avand cel mai bun palmares din toata Franta. 4 victorii si un egal pentru PSG in ultimele jocuri, PSG remizand curand cu Real Madrid in Liga, acasa, scor 0-0. Trei infrangeri in trecutul apropiat pentru ASSE, care are totusi 2 victorii la rand, cu Dnepr joi in UEL, 1-0 si cu Gazelec, 2-0. 4-1 pentru parizieni a fost in ultimul joc direct. Ibrahimovici si Cavani sunt in forma si asteapta un duel cu peste 60.000 de oameni prezenti pe Parc des Princes.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.