Serie A programeaza in acest mijloc de saptamana o etapa intermediara, cu numarul 10, in cadrul stagiunii 2015/2016.

Etapa incepe de marti cu singurul joc, intre Bologna si Inter, de la ora 21.45. Locurile 4 si 18 din Italia se intalnesc diseara, oaspetii fiind la 2 puncte doar de liderul Roma.  Doua egaluri la rand in ultimele jocuri directe, Bologna castigand in 2013 cu 1-0. Ultima victorie a lui Inter a venit tot in 2013, 3-2 in Cupa Italiei. 4 infrangeri in 5 meciuri pentru gazde, care au castigat totusi etapa trecuta, 2-1 la Carpi. Inter are 3 egaluri in 5 jocuri, ultima data un 1-1 la Palermo.

Echipele de start:

Bologna: Da Costa; Krafth, Gastaldello, Oikonomou, Masina; Donsah, Diawara, Rizzo; Mounier, Destro, Giaccherini.

Inter: Handanovic; Santon, Miranda, Medel, Juan Jesus; Brozovic, Felipe Melo, Kondogbia, Perisic; Biabiany; Icardi.

Grosul etapei va avea loc miercuri, 8 meciuri, incepand cu ora 21.45. Primul este AC Milan – Chievo. Joaca locurile 10 si 11 in Serie A, milanezii fiind din nou in mijlocul unui start de sezon absolut mediocru. Sinisa Mihailovici este in pericol sa fie demis daca nu castiga maine. 0-0 a fost in ultimul meci direct, Milan castigand in 2014 cu 2-0, in timp ce Chievo a triumfat ultima data in 2005, acum fix 10 ani, cu 2-1!

Echipele de start:

AC Milan: Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Kucka, Montolivo, Poli; Cerci, Bacca, Bonaventura

Chievo: Bizzarri; Cacciatore, Gamberini, Cesar, Gobbi; Castro, Pinzi, Rigoni; Pepe; Meggiorini, Paloschi.

AS Roma – Udinese se va juca in continuare, tot de la 21.45. Roma e noua lidera a Italiei, dupa 2-1 la Fiorentina in week-end, avand acum 20 de puncte, 2 peste Napoli, Fiorentina, Inter si Lazio. Udine e pe 14 in campionat, cu 11 puncte. Roma a castigat ultimul meci direct cu 2-1. Udine a triumfat in 2012 abia, ca ultim meci direct castigat, 3-2!

Echipele de start:

Roma: Szczesny; Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; Gervinho, Dzeko, Salah.

Udinese: Karnezis; Wague, Danilo, Felipe; Edenilson, Agyemang-Badu, Lodi, Fernandez, Adnan; Thereau, Di Natale.

Continuam cu Atalanta – Lazio. Lazio a venit si ea la 2 puncte de liderul Roma, marea sa rivala din capitala Italiei. Cei din Bergamo sunt pe 9 in campionat, dupa un start bun de sezon. 4 victorii in 5 jocuri pentru oaspeti, 3 in 5 pentru gazde. 1-1 in ultimul meci direct, Lazio castigand cu 3-0 in 2014. Tot in acel an a venit ultima victorie a lui Atalanta, scor 1-0.

Echipele de start:

Atalanta: Sportiello; Masiello, Paletta, Stendardo, Drame; Grassi, De Roon, Kurtic; Moralez, Pinilla, Gomez.

Lazio: Marchetti; Basta, Mauricio, Gentiletti, Lulic; Onazi, Biglia; Candreva, Milinkovic-Savic, Anderson; Klose.

Frosinone – Carpi este marele duel al nou-promovatelor din Italia si al singurelor echipe care debuteaza in acest an pe prima scena a fotbalului italian. 2 victorii pentru gazde in 5 jocuri, 3 infrangeri pentru Carpi, care a pierdut ultima data cu Bologna acasa, scor 1-2. Cele doua sunt pe 17, respectiv 20, ultimul adica in Italia. De doua ori au jucat cele 2 in istorie, in Serie B ambele jocuri, 0-0 si 1-0, ultimul scor pentru Frosinone.

Echipele de start:

Frosinone: Leali- Crivello, Blanchard, Diakite, Rosi- Soddimo, Gucher, Chibsah, Paganini- Dionisi, Ciofani.

Carpi: Belec- Zaccardo, Spolli, Romagnoli- Letizia, Cofie, Marrone, Fedele, Silva- Boriello, Ryder.

Napoli – Palermo este un nou meci tare, avand in vedere ca si gazdele s-au apropiat la 2 puncte de liderul Roma. Locul 2 chiar pentru Napoli, care are un golaveraj mai bun ca Inter si Lazio, dar si peste Fiorentina. Palermo a incurcat duminica pe Inter, 1-1 acasa. 3-1 a fost pentru Palermo in ultimul joc direct. Ultima victorie a napoletanilor a venit in 2013, scor 3-0. 5 victorii la rand pentru Napoli acum, cu Chievo, Midtjylland, Fiorentina, AC Milan si Legia Varsovia. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru oaspeti.

Echipele de start:

Napoli: Reina; Soderlund, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Higuaín, Mertens.

Palermo: Sorrentino; Struna, Gonzalez, Andjelkovic; Rispoli, Rigoni, Maresca, Hiljemark, Lazaar; Vazquez; Gilardino.

Juventus joaca la Sassuolo un meci greu, meci care ar putea constitui a doua victorie la rand, dupa 2-0 acasa cu Atalanta. Sassuolo a pierdut in deplasarea de la Milan, scor 1-2. 3 victorii in 5 jocuri pentru Juve, 2 infrangeri, 2 victorii si un egal pentru gazde. Locul 6 pentru Sassuolo, locul 12 pentru campioana Italiei. 1-0 in ultimul meci direct, Sassuolo necastigand niciodata in fata Batranei Doamne, in Serie A.

Echipele de start:

Sassuolo: Pegolo; Peluso, Acerbi, Cannavaro, Vrsaljko; Missiroli, Magnanelli, Laribi; Flores, Defrel, Berardi.

Juventus: Buffon; Evra, Chiellini, Bonucci, Padoin; Khedira, Marchisio, Asamoah; Pogba; Dybala, Mandzukic.

Torino – Genoa si Verona – Fiorentina sunt ultimele meciuri de miercuri, si ele tot de la 21.45. Fiorentina e si ea la 2 puncte de liderul Roma, incercand sa profite de degringolada Veronei, care a pierdut recent in marele derbi local cu Sampdoria, scor 1-4. Verona e pe 19 in Serie A.

Daca vorbim de Sampdoria, aceasta va termina etapa, joi seara, in epilogul cu Empoli, tot de la 21.45. Locurile 7 si 15 din Peninsula, echipa lui Zenga avand 2 victorii in 5 meciuri, Empoli avand 3 infrangeri in acelasi rastimp. Ultima victorie a lui Empoli dateaza din 2011, in Cupa Italiei.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.