In acest week-end este programata etapa cu numarul 11 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Bayern incepe etapa vineri de la 21.30 in deplasarea de la Eintracht Frankfurt. Bavarezii incearca sa isi mentina ritmul perfect din Bundesliga, cu 10 victorii din 10 pana acum. La mijloc de saptamana, ei au invins usor Wolfsburg in Cupa, scor 3-1. 3 infrangeri in ultimele 5 jocuri pentru gazde, care ocupa locul 12 in campionat. Sa spunem ca Zummack, Bunjaki si Kittel vor lipsi de la gazde, in timp  ce Bernat, Gotze, Ribery si Rode sunt absentii campionilor.

Echipe de start:

Frankfurt: Hradecky – Ignjovski, Zambrano, Russ, Djakpa – Stendera, Reinartz – Aigner, Meier, Oczipka – Seferovic.

Bayern: Neuer – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Alaba – Kimmich – Vidal, Thiago – Robben, Lewandowski, Douglas Costa.

Schalke – Ingolstadt este primul meci de sambata, ora 16,30. Abia primul joc direct in istorie dintre cele 2, avand in vedere ca oaspetii sunt nou veniti pe prima scena a fotbalului german. 3 infrangeri pentru gazde in 5 jocuri, acelasi lucru si pentru Ingo, care s-a descurcat onorabil pana acum, fiind pe 8 in clasament. 04 este pe 3, cu 19 puncte. In Cupa, acum 2 zile, gazdele au fost eliminate de Gladbach, 0-2.

Echipe de start:

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, Höwedes, J. Matip, Aogo – L. Sané, Goretzka, Neustädter, M. Meyer – di Santo, Huntelaar.

Ingo: Özcan – Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner – P. Groß, Bregerie, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Leckie.

Continuam seria de meciuri cu Augsburg – Mainz. Gazdele bavareze sunt codasa Bundesligii cu doar 5 puncte acumulate. Mainz e pe 13, destul de departe insa ca punctaj. 3 infrangeri la rand pentru Mainz, doua infrangeri in 5 jocuri pentru gazde. 3 victorii la rand ca dueluri directe pentru FSV, care a fost recent eliminata in Cupa de o echipa de liga 2, TSV Munich. Augsburg a trecut de Freiburg, tot in Cupa.

Echipe de start:

Augsburg: Hitz – Feulner, Hong, Klavan, Max – Baier – Esswein, Kohr, Trochowski, Koo – Bobadilla.

FSV: Karius – Jara, Balogun, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli, De Blasis – Niederlechner.

Bremen – Dortmund era altadata un meci ce decidea titlul in Germania. Acum oaspetii sunt pe 2, dar gazdele se zbat in mediocritate, si inca de multa vreme. 3-2 in ultimul meci direct pentru Borussia, care nu se poate baza maine pe Bonmann, Sahin si Durm. Doua victorii la rand Werder si 3 in 5 jocuri. Borussia are 4 succese consecutive. Ambele au trecut cu bine recent de meciurile de Cupa, 1-o cu Koln pentru Bremen si 7-1 cu Paderborn pentru galben-negrii!

Echipe de start:

Werder: Wiedwald – Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, S. Garcia – Bargfrede – Bartels, Fritz, Grillitsch, Junuzovic – Ujah.

Borussia: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Gündogan, Weigl, Kagawa – H. Mkhitaryan, Aubameyang, Reus.

Continuam sambata si tot de la 16.30 cu Hertha – Gladbach. Meci interesant, cu doua echipe ce puteau fi in top 4 acum, daca oaspetii nu aveau un start prost de sezon. Totusi, acum sunt pe 7, in timp ce berlinezii ocupa locul 5. 2-1 Gladbach in ultimul meci direct, iar Hertha nu a mai invins din 2013. 3 victorii in 5 meciuri pentru ea, la fel ca si pentru Gladbach, care castiga in Cupa cu 2-0 la Schalke. Hertha trecea si ea, acum 3 zile de FSV Frankfurt cu 2-1.

Echipe de start:

Hertha: Jarstein – Weiser, S. Langkamp, Lustenberger, Plattenhardt – Skjelbred, Darida – Cigerci, Baumjohann, Haraguchi – Kalou.

Gladbach: Sommer – Korb, A. Christensen, Alvaro Dominguez, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Traoré, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Mergem mai departe cu Koln – Hoffenheim, ultimul meci de sambata de la 16.30. 3 infrangeri la rand pentru gazde, 2 pentru oaspeti. Acestia au un nou antrenor, Huub Stevens, unul cu multa experienta in Bundesliga, trecut si pe la Hamburg, dar si pe la echipe cu renume, ca PSV Eindhoven. Fara Kessler, Zoller si Olkowski, gazdele trebuie sa treaca peste dezamagirea eliminarii din Cupa, dupa 0-1 la Bremen.

Echipe de start:

Koln: Horn – Risse, Sörensen, Heintz, Hector – Nagasawa, Vogt, M. Lehmann, Bittencourt – Osako, Modeste.

Hoffe: Baumann – Toljan, Schär, Süle, J.-S. Kim – Strobl, Schwegler, Polanski, Schmid – Uth, E. Vargas.

In fine, ultima partida de sambata se joaca la 19,30 intre Wolfsburg – Leverkusen. Meci de top4 anul trecut, un duel care a decis chiar primele locuri, locurile care mergeau direct sau nu in Liga. 5-4 in ultimul meci direct, o partida fabuloasa, castigata de gazdele de maine in deplasare. 3 victorii in 5 meciuri pentru WfL care a fost totusi scoasa recent de Bayern din Cupa, 1-3 acasa. Felipe, Sprenger si Trasch sunt out de la gazde, Boeder, Aranguiz si Frey nu pot evolua la Bayer.

Echipe de start:

WfL: Benaglio – Vieirinha, Naldo, Dante, R. Rodriguez – Guilavogui, Luiz Gustavo – D. Caligiuri, Arnold, Draxler – Dost.

Leve: Leno – Donati, Tah, Toprak, Wendell – L. Bender, Kampl – Bellarabi, Mehmedi – Hernandez, Kießling.

Mergem duminica acum, 1 noiembrie, pentru primul meci programat (ora 16.30), intre Stuttgart – Darmstadt. Maxim a dat un gol in Cupa Germaniei acum 2 zile, calificand echipa dupa 2-0 la Jena. Darmstadt a trecut si ea mai departe, scor 2-1 cu Hannover. 2 victorii in 5 jocuri au ambele. Doar de doua ori au mai jucat in istorie, un 2-1 VfB si un 0-0, ambele meciuri amicale. Romanul Maxim e anuntat titular si acum:

VfB: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Gentner – Didavi, Maxim – Harnik, Ti. Werner.

Darmstadt: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Rausch – Rosenthal – Wagner.

Etapa se incheie la 18.30 cu Hamburg – Hanovra. Locurile 10 si 15 in clasament. 2 infrangeri la rand oaspetii, 2 victorii in 5 meciuri pentru gazde. Hamburg a trecut de Hoffe in Cupa, Hanovra a pierdut cu Darmstadt. Hirzel, Ekdal si Muller sunt indisponibilii gazdelor, HSV nu poate conta pe Hoffmann, Bahre, Diensen si Radlinger. Ultimul meci direct, un 2-1 pentru Hamburg.

Echipe de start:

HSV: Adler – Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Jung, Holtby – N. Müller, Gregoritsch, Ilicevic – Lasogga.

Hanovra: Zieler – H. Sakai, Marcelo, C. Schulz, Albornoz – Schmiedebach, S. Sané – Andreasen, Kiyotake, Klaus – A. Sobiech.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.