La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 12 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Etapa incepe chiar vineri, cu partida dintre Rennes si PSG. Campionii Frantei sunt lideri detasati la 7 puncte peste Angers, dar jocul la locul 7 in L1 nu pare simplu. Ultima data a fost 1-1 aici, iar meciurile directe din ultima vreme au fost spinoase pentru Ibra si compania. 3 egaluri in 5 meciuri pentru bretoni, 4 victorii in 5 pentru PSG.

Echipe de start:

Rennes (4-2-3-1): Abdoulaye Diallo; Romain Danze, Pedro Mendes, Fallou Diagne, Ludovic Baal; Yacouba Sylla, Gelson Fernandes; Juan Quintero, Abdoulaye Doucoure, Kamil Grosicki; Giovanni Sio.

PSG (4-3-3): Kevin Trapp; Serge Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Layvin Kurzawa; Benjamin Stambouli, Blaise Matuidi, Marco Verratti; Angel Di Maria, Edinson Cavani, Zlatan Ibrahimovic.

Mergem sambata sa discutam despre primul al zilei, ora 18, Saint-Etienne – Reims. Locurile 5 si 11 in campionat, ultim meci direct 2-1 ASSE. Oaspetii au insa 4 infrangeri la rand, in timp ce gazdele au prins 2 victorii in 5 jocuri. Arata foarte bine totusi verzii acasa, unde ultima data au trecut de Gazelec cu 2-0. In plus, se simt bine si in Europa, unde acum 1 saptamana au trecut de Dnepr cu 1-0.

Echipe de start:

ASSE: Ruffier- Ekotto, Pogba, Perrin, Clerc- Clement, Pajot- Bahebeck, Eyesseric, Roux- Beric.

Reims: Placide- Traore, Tacalfred, Weber, Signorino- Oniangue, Bourillon- Bulot, Charbonnier, De Preville- Kiey.

Sambata de la 21 sunt programate mai multe partide, prima din ele Bastia – Caen. 4 infrangeri la rand pentru gazde, care nu isi regasesc deloc forma, fiind pe 16 in clasament. Caen e pe 3, 21 de puncte, avand 3 victorii in 5 jocuri, dar 2 infrangeri la rand, 1-2 cu Nice si 0-2 cu Nantes. Foarte putine goluri marcate de oaspeti, doar 5 in 5 jocuri. Doua egaluri la rand in intalnirile directe, 1-1.

Echipe de start:

Bastia: Leca- Marange, Peybernes, Squillaci, Cioni- Cahuzac, Fofana- Palmieri, Diallo, Danic- Ayite.

Caen: Vercoutre- Appiah, Yahia, Da Silva, Imorou- Seube, Adeoti- Rodelin, Feret- Bessat- Delort.

Fosta codasa Gazelec joaca acasa cu Bordeaux, tot sambata de la aceeasi ora. Locurile 19 si 13 in Franta, nici oaspetii neavand un start de an foarte bun. E prima intalnire directa intre cele 2, avand in vedere ca gazdele sunt nou venite pe prima scena din Franta. O singura victorie in 5 meciuri pentru Ajaccio, data trecuta cu Nice, 3-1, tot una singura si pentru bordelezi, si tot etapa trecuta, 1-0 cu Troyes.

Echipe de start:

Gazelec: Maury- Martinez, Brechet, Filippi, Coeff- Bokovic, Youga, Ducurtioux- Larbi- Pujol, Daogari.

Bordeaux: Carrasso- Guilbert, Sane, Pallois, Poundje- Plasil, Chantome, Saivet- Khazri- Crivelli, Rolan,

Guingamp – Lorient este un nou meci echilibrat, un nou meci vazut de vazut specialisti ca un X foarte clar. Locurile 9 si 12 din Franta. 3 egaluri in 5 jocuri pentru gazde, 2 victorii si 2 egaluri pentru Lorient, care a castigat runda trecuta, 3-2 cu Montpellier. 3-2 a fost si in ultimul meci direct cu Lorient. Guingamp nu a mai pierdut vreun meci din 22 septembrie, 0-3 cu Lille.

Echipe de start:

Guingamp: Lossl- Leveque, Sorbon, Angoua, Jacobsen- Benezet, Sankhare, Mathis, Salibur- Privat, Briand.

Lorient: Lecomte- Gassama, Kone, Toure, Goff- Jouffre, Ndong, Bellugou, Guerreiro- Waris, Bile.

Toulouse – Montpellier este penultimul joc de sambata, intre doua echipe care au debutat slab in acest an, fiind pe 17 si 18 in Franta. Echipa din care Roman face parte din lot are 3 infrangeri in 5 meciuri, castigand recent in Cupa Ligii cu 4-3 in fata lui Auxerre. Tot acolo, Montpellier a fost eliminata, 3-2 cu Lorient. 1-0 pentru violeti in ultimul meci direct. 5 goluri in 5 partide marcate de oaspeti, care nu au un atac foarte stralucit in acest debut de sezon.

Echipe de start:

Toulouse: Ahamada- Moubandje, Yago, Kana-Biyik, Tisserand- Akpro, Bodiger, Didot- Trejo, Ben Yedder- Braithwaite.

Montpeller: Pionnier- Deplagne, Hilton, Congre, Roussilon- Remy, Martin- Dabo, Boudebouz, Deza- Yatabare.

In fine, epilogul zilei de maine are loc intre Troyes si Lyon. OL e a patra cu 19 puncte, Troyes a ajuns codasa Frantei, fiind depasita chiar si de Gazelec. Din 2014 nu s-au mai intalnit, era atunci Cupa Ligii, OL castigand cu 2-1. Din 2007 nu s-a mai intamplat ca Troyes sa castige, si atunci era perioada de aur a lui Lyon. 4 infrangeri la rand pentru Troyes, 2 victorii pentru lyonezi, care au pierdut in Liga acum 10 zile, 1-3 la Zenit.

Echipe de start:

Troyes: Bernardoni- Dabo- Mavinga, Veskovac, Pereira- Ayasse, Pi- Camus, Nivet, Darbion- Jean.

OL: Lopes- Jallet, Gonalons, Mbiwa, Morel- Ferri, Tolisso, Darder- Valbuena- Beauvue, Lacazzette.

Mergem duminica pentru a vorbi despre primul joc, intre Nice si Lille. Se joaca la 15 acest meci, intre locurile 6 si 15 din Franta, LOSC avand un start mai mult decat mediocru de sezon. 4 victorii din 5 are Nice acum, care a trecut acum 2 zile de Caen in Cupa Ligii, 2-1. Lille a invins si ea pe Troyes, tot cu acelasi scor. 0-0 in ultimul meci direct, Nice avand 4 victorii la rand directe apoi, Lille castigand ultima data in 2012. Interesant ca ultimul egal facut de Nice este abia in luna august.

Penultima partida a etapei le opune pe Monaco si Angers de la ora 18. Locul 2 Angers, cu 22 de puncte, cea mai mare surpriza a Frantei poate, in acest sezon. Monaco e abia pe 8, cu doar 17 puncte. Angers a pierdut in Cupa Ligii, 0-1 la Tours, o mare surpriza. 2 victorii la rand si apoi 3 egaluri pentru gazde, 3 victorii in 5 jocuri pentru Angers, fosta echipa a lui Keseru. 2-2 in ultimul meci direct, abia in 2013, cand oaspetii au fost ultima data in L1.

In fine, Nantes – Marseille incheie aceasta runda, duminica de la 22. OM a castigat in fine runda trecuta, dupa o serie de 7 meciuri la rand fara victorie, 2-1 la Lille. Nantes e pe 10, OM pe 14. Nantes s-a facut de ras Cupa Ligii cu Bourg Peronnais, pierzand cu 3-2, acum 2 zile. 1-0 pentru canari a fost in ultimul meci direct. 3 victorii in 5 meciuri pentru Nantes, care a anuntat ca a vandut toate biletele pentru acest joc.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.