Etapa curenta din Primera Division va incepe si ea tot vineri, campionatul spaniol pregatind o noua saptamana cu multe jocuri interesante si pline de spectaculozitate.

Vineri de la 21.30 se joaca La Coruna – Atletico Madrid. Locurile 6 si 3 din Spania se intalnesc intr-o partida cu multa istorie in La Liga. 13 si 19 puncte au cele 2, ultima fiind la doar 2 puncte de liderele Real si Barca. 3 victorii la rand Atletico, cu Valencia, Astana si Sociedad. Martinez si Carrasco se intorc la oaspeti dupa o pauza medicala.

Deportivo La Coruna: Lux; Juanfran, Arribas, Sidnei, Navarro; Fajr, Borges, Mosquera, Fede; Riera, Lucas.

Atletico Madrid: Sotiriou; Juanfran, Gimenez, Godin, Luis; Carrasco, Fernandez, Mendez, Koke; Griezmann, Martinez.

Real Madrid – Las Palmas se joaca in primul meci de sambata, ora 17. Lidera Spaniei e la egalitate cu Barcelona, dar are golaveraj mai bun. 3 victorii si 2 egaluri in 5 jocuri pentru Real, care a invins ultima data pe Palmas cu 7-0, abia in 2002, ultima data cand oaspetii erau in Primera. Palmas are 3 infrangeri in 5 partide, ultima data insa remizand cu Villarreal, 0-0.

Echipe de start:

Real Madrid: Navas; Danilo, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Casemiro, Kroos; Lucas, Ronaldo, Jese.

Las Palmas: Herrera; Simon, Aythami, Bigas, Garrido; El Zhar, Mesa, Gomez, Viera; Dominguez; Araujo.

Valencia – Levante se joaca de la ora 19.15 tot sambata. Este marele derbi al orasului Valencia, iar atmosfera se anunta una de vis pe Mestalla, stadionul liliecilor. Locurile 9 si 20, asadar oaspetii sunt codasa Spaniei. 3-0 in ultimul meci direct, Levante avand apoi 2 victorii la rand, 2-1 si 2-0. 3 infrangeri in 5 jocuri Levante, 3 victorii in 5 jocuri Valencia, dar ea a pierdut ultima data cu Atletico Madrid.

Valencia: Jaume; Cancelo, Mustafi, Santos, Gaya; Parejo, Perez, Danilo; Gomes, Rodrigo, Mina

Levante: Ruben; Morales, Simao, Feddal, Juanfran, Tono; Mari, Camarasa, Lerma; Deyverson, Roger.

Villarreal – Sevilla se va juca tot sambata de la 19.15. Locurile 5 si 8 din Spania, din nou un duel extrem de echilibrat din La Liga, intre doua echipe europene. Gazdele au 5 puncte peste Sevilla, care a castigat cu 2-0 ultimul meci direct. Ele s-au intalnit in acest an si intr-o dubla de Europa League, Sevilla avand castig de cauza, 2-1 si 3-1. 5-0 in runda trecuta a fost pentru andaluzi cu Getafe.

Echipe de start:

Villarreal: Areola; Mario, Bonera, Ruiz, Costa; Leiva, dos Santos, Bruno, Castillejo; Bakambu, Suarez.

Sevilla: Rico; Mariano, Rami, Kolodziejczak, Tremoulinas; Iborra, Krychowiak; Vitolo, Banega, Konoplyanka; Gameiro.

Barcelona joaca tot sambata, de la 21.30, in deplasarea de la Getafe. Lidera la egalitate cu Real Madrid, 21 de puncte, dar cu un golaveraj mai slab, Barca s-a facut de ras ieri in Cupa, dupa ce a facut un 0-0 cu o echipa de liga 3, Villanovense.  2 victorii Getafe in 5 meciuri, madrilenii ocupand locul 13. Ultimul meci a fost un galop de sanatate pentru catalani, scor 6-0.

Echipe de start:

Getafe: Guaita; Cala, Vergini, Alexis, Lago; J. Rodriguez, Meira; Leon, Sarabia, V. Rodriguez; Scepovic.

Barcelona: Bravo; Alves, Pique, Bartra, Alba; Rakitic, Iniesta, Busquets; Sandro, Suarez, Neymar.

Ultimul meci de sambata il reprezinta Sociedad – Celta Vigo, de la ora 23.05. Vigo e fosta lidera a Spaniei, dar a pierdut fotoliul dupa infrangerea de acasa cu Real. A invins totusi, tot acasa pe Barca cu 4-1 si are un sezon fabulos pana acum. Sociedad e pe 15 si pare victima sigura maine. Postul lui David Moyes se anunta ca este in pericol in cazul unei noi infrangeri.  3 egaluri la rand intre cele 2, ultima victorie apartinand bascilor, 4-3 in 2013!

Echipe de start:

Real Sociedad: Rulli; Zaldua, Gonzalez, Martinez, Berchiche; Illarramendi, Bergara; Vela, Prieto, Zurutuza; Agirretxe.

Celta Vigo: Alvarez; Mallo, Cabral, Gomez, Jonny; Wass, Fernández, Bergara; Orellana, Aspas, Nolito.

Duminica este ultima zi de meciuri in Primera, in runda curenta. Prima partida se joaca intre Eibar si Rayo Vallecano, de la ora 13, un meci in care Razvan Rat este anuntat din nou titular la oaspeti, formatia de pe locul 14 din Primera.  Pe de alta parte, tot pe 1 noiembrie se mai joaca Espanyol – Granada de la ora 17, dar si Gijon – Malaga, de la ora 19.15.

In fine, epilogul rundei are loc de la ora 21,30, intre Betis si Bilbao. Locurile 10 si 12 in Spania, sezon mediocru deci pana acum pentru cele 2 combatante. 1-1 in ultimul meci direct, ultima victorie pentru Bilbao, 2-0 in 2014, iar Betis castiga ultima data tot anul trecut, dar in Cupa. 2 victorii la rand pentru basci, 2 victorii in 5 jocuri pentru gazde. In iulie 2015 cele doua au jucat un amical, terminat, dupa cum spuneam mai sus, 1-1. In ultimul meci din grupele UEL, Bilbao a repurtat o mare victorie la Partizan, 2-0!

Echipe de start:

Real Betis: Adan; Piccinini, Cabrera, Westermann, Varela; Joaquin, N’Diaye, Araujo, Portillo; Rennella, Castro.

Athletic Bilbao: Iraizoz; de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; San Jose, Benat; Williams, Garcia, del Moral; Aduriz.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.