In acest week-end va avea loc etapa cu numarul 11 din cadrul campionatului englez de fotbal, Premier League.

Sambata de la ora 14,45 are loc chiar marele meci intre Chelsea si Liverpool. Va fi ultima sansa a lui Mourinho de a mai sta pe banca londonezilor, avand in vedere startul catastrofal de sezon. Zilele trecute, Chelsea a fost eliminata si din Cupa Ligii de catre Stoke, Liverpool trecand in aceeasi zi Bournemouth.  Sunt 3 ani de cand Liverpool nu a mai invins, 2012, un 4-1. 4 egaluri in 5 jocuri LFC, 3 infrangeri in 5 jocuri pentru baietii lui Mou. In continuare Klopp are infirmeria plina, neputandu-se baza pe Ings, Gomez sau Sturridge. La gazde Pedro si Ivanovici vor lipsi.

Echipele de start:

Chelsea: Begovic; Cahill, Azpilicueta, Zouma, Terry; Fàbregas, Hazard; Willian, Ramires, Pedro; Costa.

Liverpool: Mignolet; Clyne, Moreno, Skrtel, Sakho; Coutinho, Can; Milner, Lallana, Leiva; Benteke.

Urmeaza o serie de mai multe meciuri care vor incepe toate la aceeasi ora, 17. Primul este Crystal Palace – Manchester United. United s-a facut de ras in Cupa Ligii cand a fost eliminata de Middlesbourough din liga 2, la penaltiuri. Locurile 7 si 4 din Anglia. Gazdele au 3 infrangeri la rand, United a castigat ultimul duel direct, scor 2-1. Palace nu a castigat vreodata un duel direct, din 2004 de cand se joaca disputa. Shaw si McNair sunt absentii oaspetilor.

Loturile formatiilor:

Crystal Palace: Hennessey, McCarthy, Speroni, Dann, Delaney, Hangeland, Kelly, Mariappa, Souare, Ward, Bolasie, Cabaye, Guedioura, Jedinak, Ledley, Lee, McArthur, Mutch, Puncheon, Sako, Zaha, Bamford, Campbell, Chamakh, Gayle, Wickham.

Manchester United: De Gea, Romero, Johnstone, Valdes, Darmian, Jones, Rojo, Smalling, Valencia, Varela, Blind, Carrick, Fellaini, Herrera, Lingard, Mata, Pereira, Schneiderlin, Schweinsteiger, Young, Depay, Martial, Rooney, Wilson.

Manchester City joaca acasa cu Norwich, un meci interesant pentru lidera Angliei, care imparte fotoliul de lider cu Arsenal. 4 victorii in 5 jocuri gazdele, 4 infrageri la rand oaspetii, ultima cu Everton in Cupa Ligii. 7-0 acum 2 ani pentru cetateni care au marcat mult tot timpul in jocurile cu galben-verzii, fiind inregistrate scoruri ca 7-0, 2-3, 4-3 sau 6-1.

Echipe de start:

Manchester City: Hart; Otamendi, Kompany, Sagna, Kolarov; De Bruyne, Sterling; Touré, Fernandinho, Fernando; Bony.

Norwich City: Ruddy; Martin, Brady, Bennett, Bassong; Howson, Jarvis, Tettey, Redmond; Mbokani, Hoolahan.

Lidera Arsenal va juca tot de la 17 la Swansea, un meci mai mult decat echilibrat in Tara Galilor. Locurile 12 si 2 in Anglia. 4 victorii in 5 partide pentru oaspeti, 3 infrangeri in 5 jocuri pentru galezi. Ei au castigat cu 1-0 in ultimul meci direct. De altfel Arsenal nu a mai castigat din 2013 in fata lor. O victorie a londonezilor pare mai mult decat probabila.

Echipe de start:

Swansea City: Fabianski; Fernández, Williams, Taylor, Naughton; Sigurdsson, Ayew; Sung-yueng, Shelvey, Montero; Gomis.

Arsenal: Cech; Bellerín, Paulista, Monreal, Koscielny; Cazorla, Sánchez; Özil, Coquelin, Oxlade-Chamberlain; Giroud.

Stoke e proaspata echipa care a scos-o pe Chelsea din Cupa Ligii si acum va juca in deplasare la codasa Newcastle, locul 19. 3 infrangeri in 5 jocuri au gazdele, 4 victorii in 5 jocuri cei de la Stoke, care ocupa locul 14 in Premier. 1-1 in ultimul meci direct. NUFC invingea ultima data in 2013.  Capitanul Coloccini e suspendat la gazde.

Loturile formatiilor:

Newcastle United: Elliot, Coloccini, Dummett, Haidara, Janmaat, Lascelles, Mbemba, Aarons, Anita, Bigirimana, De Jong, Gouffran, Marveaux, Sissoko, Thauvin, Tiote, Wijnaldum, Cisse, Mitrovic, Perez, Toney.

Stoke City: Butland, Haugaard, Given, Johnson, Pieters, Shawcross, Teixeira, Wilson, Wollscheid, Adam, Afellay, Ireland, Moha, Shaqiri, Shenton, Sidwell, Van Ginkel, Whelan, Arnautovic, Bojan, Crouch, Diouf, Joselu, Odemwingie, Walters.

Ultimele 2 meciuri de azi sunt reprezentate de Watford – West Ham si West Brom – Leicester si ele de la 17.

Duminica mai au loc 2 partide in Anglia, cea mai interesanta fiind Everton – Sunderland, in care romanul Pantilimon e anuntat titular. Etapa trecuta pisicile negre au repurtat primul succes din an, 3-0 cu NUFC, urcand 2 locuri, pe 18 in Premier. Everton e pe 11 si cu siguranta va fi un meci in care nu se vor lua prizonieri, dupa cum spune expresia. 2-0 Sunderland in ultimul meci direct. Jocul are loc de la 15.30.

Loturile formatiilor:

Everton: Howard, Joel, Stanek, Baines, Browning, Coleman, Funes Mori, Galloway, Holgate, Oviedo, Stones, Barkley, Barry, Besic, Cleverley, Gibson, Lennon, McCarthy, McGeady, Mirallas, Osman, Pienaar, Deulofeu, Kone, Lukaku, Naismith, Rodriguez.

Sunderland: Mannone, Pantilimon, Stryjek, Brown, Coates, Jones, Kaboul, Matthews, O’Shea, Van Aanholt, Yedlin, Bridcutt, Cattermole, Gomez, Johnson, Larsson, M’Vila, Rodwell, Borini, Defoe, Fletcher, Gooch, Graham, Lens, Toivonen, Watmore.

Duminica, Southampton – Bournemouth incheie ziua de la 18.00.

Luni, epilogul etapei are loc intre Tottenham si Aston Villa, de la 22. Locurile 6 si 20 in Anglia, oaspetii avand un start catastrofal de sezon, 4 puncte si 5 infrangeri la rand pana acum. Spurs au 3 victorii si 2 egaluri in 5 jocuri . Villa a castigat ultima data cu 1-0.  Zilele trecuta, cei din Birmingham pierdeau in Cupa Ligii, 1-2 la Soton.

Echipe de start:

Spurs: Lloris- Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose- Dier, Alli- Lamela, Mason, Eriksen- Kane.

Aston: Guzan- Amavi, Lescott, Richards, Hutton- Sinclair, Sanchez, Westwood, Bacuna- Agbonlahor, Gestede.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.