In acest week-end este programata etapa cu numarul 12 din cadrul campionatului german de fotbal, denumit Bundesliga.

Totul incepe vineri de la 21.30, cu meciul dintre Hannover si Hertha. Berlinezii sunt pe 6 in Germania, Hanovra pe 14, dupa un sezon foarte slab la debut. 3 victorii in 5 meciuri pentru gazde, acelasi lucru si pentru Hertha, care tinteste un loc de cupa europeana. Egal in ultimul meci direct, 1-1. Doua victorii la rand pentru Hanovra in afara de acest egal, 2-0 si 3-0. Konigsman si Rankovic lipsesc de la gazde, Pekarik si Korber de la oaspeti.

Echipe de start:

Hannover 96: Tschauner (Tor), Felipe, Hoffmann, Sorg, Bech, Gülselam, Erdinc, Karaman, Saint-Maximin, Anton.
Hertha BSC: Gersbeck (Tor), Beyer, Brooks, Mittelstädt, Regäsel, J. van den Bergh, Beerens, Cigerci, Hegeler, Kauter.

Bayern – Stuttgart este primul meci de sambata de la 16.30. In mare forma sunt gazdele dupa 5-1 cu cei de la Arsenal in Liga. Deci bavarezii sunt aproape calificati in optimile CCE. 3 victorii in 5 meciuri Bayern, la fel si Stuttgart, Maxim pasand decisiv la ultima victorie, 2-0 cu Darmstadt. 2-0 in ultimul meci direct pentru bavarezi, iar Stuttgart nu a mai castigat din 2010, scor 2-1. Gaudino, Gotze si Ribery inca lipsesc la gazde, Maxim este anuntat ca rezerva la svabi.

Echipe de start:

Bayern: Neuer – Lahm, Benatia, J. Boateng, Alaba – Xabi Alonso – Coman, Vidal, Douglas Costa – T. Müller, Lewandowski.

VfB: Tyton – Klein, Sunjic, Baumgartl, Insua – Serey Dié, Schwaab, Gentner – Didavi, Kostic – Ti. Werner.

Urmatorul meci este anuntat Hoffenheim – Frankfurt. Locurile 17 si 11 joaca in aceasta partida, gazdele avand un alt antrenor de 1 saptamana, pe Huub Stevens. 2 infrangeri in 5 jocuri, 3 infrangeri in 5 jocuri, bilanturile celor 2 echipe. 3-1 pentru Eintracht in ultimul meci direct. Hamad si Ochs lipsesc de la gazde, Anderson si Russ sunt indisponibili la alb-rosii.

Echipe de start:

Hoffenheim: Baumann – Kaderabek, Strobl, Süle, J.-S. Kim – Rudy, Schwegler, Polanski, Schmid – Volland, E. Vargas.

Frankfurt: Hradecky – Hasebe, Zambrano, Abraham, Djakpa – Stendera, Ignjovski – Aigner, Meier, Oczipka – Seferovic.

Leverkusen – Koln este urmatorul joc al zilei, Leverkusen realizand un meci bun la Roma etapa curenta din Liga Campionilor. A fost totusi infrangere, 2-3 in Italia. Locurile 7 si 9 in top10 din Germania. 1-1 in ultimul meci direct, 5-1 acum 2 meciuri pentru gazde. Ultima victorie pentru Koln a venit in 2011, 4-1. Boeder si Aranguiz inca sunt absenti la farmacisti, in timp ce Mavraj e singurul absent de la tapi.

Echipe de start:

Bayer: Leno – Donati, Tah, K. Papadopoulos, Wendell – Kramer, Kampl – Bellarabi, Mehmedi – Hernandez, Kießling.

Koln: Horn – Risse, Sörensen, Maroh, Heintz, Hector – M. Lehmann, Vogt – Osako, Bittencourt – Modeste.

Continuam prezentarea Bundesligii cu jocul dintre Mainz si Wolfsburg. Lupii au jucat recent in Liga, pierzand la PSV cu 2-0 in deplasarea din Olanda. In campionat ei sunt pe 3 in clasament, Mainz fiind pe 12. 1-1 in ultimul meci direct, precedat fiind de doua rezultate de 3-0 pentru lupi. Mainz a castigat ultima data in 2013, 2-0. Nicio victorie pentru Mainz in 5 jocuri ultime, Wolfsburg are 3 victorii in acest rastimp.

Echipe de start:

Mainz: Karius – Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson – Baumgartlinger, Latza – Jairo, Malli, De Blasis – Muto.

WfL: Benaglio – Träsch, Naldo, Klose, R. Rodriguez – Arnold, Luiz Gustavo – Vieirinha, Draxler, D. Caligiuri – Dost.

Ultimul joc de la 16.30 este intre Gladbach si Ingolstadt. Borussia a jucat si ea in Liga in aceasta saptamana, remizand cu Juventus, 1-1. Un rezultat mai mult decat onorabil pentru locul 5 in Germania, care joaca sambata in fata locului 8. O singura data au mai jucat cele doua, un amical in 2013, 1-0 Ingol. 3 victorii in 5 jocuri gazdele, 1 singura pentru oaspeti, 2-0 acasa cu Frankfurt. Stranzl si Schulz vor lipsi de la alb-negrii.

Echipe de start:

Gladbach: Sommer – Nordtveit, A. Christensen, Alvaro Dominguez, Wendt – Dahoud, G. Xhaka – Traoré, F. Johnson – Raffael, Stindl.

Ingol: Özcan – Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner – P. Groß, Bregerie, Morales – Mo. Hartmann, Hinterseer, Leckie.

Meciul care inchide ziua de sambata se joaca intre Darmstadt si Hamburg. De la ora 19.30 incepe jocul. Locurile 13 si 10 in Germania, oaspetii avand un sezon mult mai bun ca in precedentele, in care constant s-au luptat la retrogradare. Primul meci direct din istoria lor, avand in vedere ca gazdele abia au sosit pe prima scena a fotbalului german. 3 infrangeri in 5 jocuri pentru ele, Hamburg are 2 victorii si 2 infrangeri, ultima saptamana trecuta cu Hanovra, 1-2.

Echipele de start:

Darmstadt: Mathenia – Garics, Sulu, Caldirola, Junior Diaz – Niemeyer, Gondorf – Heller, Kempe – Rosenthal – Wagner.

Hamburg: Adler – Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek – Diaz, Holtby – N. Müller, Ilicevic – Lasogga, Schipplock.

Dortmund – Schalke este marele derbi al Ruhrului, o partida la care demult s-au vandut toate biletele, ca in fiecare an suporterii ambelor tabere asteptand partida cu nerabdare. 5 victorii la rand pentru gazde, care au batut si joi in UEL, 4-0 cu Qabala. Schalke a remizat ieri cu Praga, Sparta Praga, 1-1. 3 egaluri si 2 infrangeri Schalke, care nu a mai castigat din 17 octombrie, 2-1 cu Hertha. 3-0 in ultimul meci direct pentru BvB. Jocul are loc duminica de la 16.30.

Echipe de start:

BvB: Bürki – Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer – Weigl, Gündogan, H. Mkhitaryan, Kagawa, Reus – Aubameyang.

Schalke: Fährmann – Junior Caicara, Neustädter, J. Matip, Aogo – Goretzka, Ayhan – L. Sané, M. Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.

In fine, duminica de la 18.30 are loc epilogul etapei intre Augsburg si Bremen. Joaca locurile 18 si 16 in Germania, aproape codasele Germaniei dupa un sezon mai mult decat slab. Culmea este ca Augsburg e trupa europeana, care a jucat chiar ieri si a castigat clar cu Alkmaar, 4-1 in UEL! 3 victorii in 5 meciuri pentru gazde, acelasi lucru si pentru Werder. 3-2 in ultimul meci direct pentru muzicanti.  Oettl si Hong lipsesc de la gazde.

Echipe de start:

Augsburg: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Feulner – Baier – Koo – Bobadilla, Ji, Caiuby – Matavz.

Werder: Wiedwald – Gebre Selassie, Galvez, Vestergaard, S. Garcia – Bargfrede – Bartels, Fritz, Öztunali, Junuzovic – Ujah.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.