La acest final de saptamana este programata etapa cu numarul 13 din campionatul francez de fotbal, Ligue 1.

Etapa incepe chiar vineri, cu meciul dintre Angers si Rennes, de la ora 21.30. Gazdele sunt pe 3 in Franta, la 10 puncte de lidera PSG, la egalitate cu Lyon si ASSE cu 22 de puncte. Ultimul meci direct, 1-1 in 2014. Bretonii sunt pe 10 si nu au un sezon stralucit. 2 victorii in 5 meciuri pentru gazde, care au jucat de doar 4 ori in istorie cu Rennes, prima data in 2004, in Cupa, 0-1.

Echipe de start:

Angers: Butelle, Letellier – Andreu, G.Angoula, Is.Traoré, Manceau – Auriac, R.Camara, Diers, Mangani, D.Gomez, C.Ndoye, Ngosso, Saïss – Karanovic, Ketkeophomphone, S.Sissoko, Sunu.

Rennes: Costil, Sorin – S.Armand, Danze, Diagne, P.Mendes, S.Moreira, Zeffane – André, Baal, Y.Sylla, A.Doucoure, G.Fernandes, Quintero – G.Sio, Grosicki, Boga, P.Henrique, O.Dembélé.

Continuam sambata cu primul meci dintre PSG si Toulouse, de la ora 18. PSG a pierdut recent la Real Madrid in Liga, scor 0-1 insa este lidera incontestabila a Frantei, 32 de puncte, 10 mai multe ca ASSE, Angers si Lyon. 3-1 in ultimul meci direct, ultima victorie a lui Toulouse venind abia in 2009. 3 victorii in 5 meciuri PSG, una singura pentru Toulouse, in Cupa cu Auxerre, 4-3 pe 28 octombrie. Verratti este omul cheie lipsa al gazdelor pentru sambata.

Echipe de start:

PSG: Trapp- Kurzawa, Luiz, Silva, Aurier- Matuidi, Motta, Rabiot- Moura, Ibrahimovici, Maria.

Toulouse: Ahamada- Ninkov, Biyik, Tisserand, Matheus- Akpro, Didot, Machach- Yedder, Trejo- Braithwaite.

Urmeaza un sir mai lung de meciuri de la ora 21, sambata. Caen – Guingamp este primul dintre ele. Locurile 5 si 11 din Franta, gazdele avand un sezon fabulos in Franta la debut, ca si Angers. 2-0 pentru oaspeti in ultimul meci direct. 3 infrangeri la rand ale gazdelor, cu Bastia, Nice si Nantes. 4 egaluri in 5 meciuri pentru ros-negrii, ultima victorie venind in 3 octombrie cu Troyes.

Echipe de start:

Caen: Vercoutre- Alhadhur, Silva, Yahia, Appiah- Adeoti, Seube- Bessat, Feret, Rodelin- Delort.

Guingamp: Lossl- Jacobsen, Angoua, Sorbon, Leveque- Salibur, Mathis, Diallo, Benezet- Briand, Privat.

Lille – Bastia este urmatorul joc de sambata, intre echipele de pe locurile 15 si 16 in L1. Meci echilibrat asadar, in care specialistii vad de departe un X ca pronostic. 2-1 pentru Bastia in ultimul joc direct, Bastia avand in 2 victorii in 5 jocuri. Lille are 4 infrangeri recent dar a castigat etapa trecuta cu Caen, 1-0.  Frey, Beria, Benzia si Civelli lipsesc de la gazde, in timp ce Marange, Kamano si Djiku sunt accidentati la Bastia.

Echipe de start:

Lille: Enyeama- Sunzu, Basa, Soumaoro- Sidibe, Mavuba, Obbadi, Corchia- Boufal, Guillame, Bautheac.

Bastia: Leca- Cioni, Squillaci, Modesto, Palmieri- Fofana, Cahuzac- Danic, Diallo, Raspentino- Ayite.

Mai departe trecem la partida dintre Lorient si Troyes. Oaspetii sunt codasa Frantei, locul 20, fata de locul 9 in L1. 5 infrangeri la rand pentru Troyes, cu Lyon, Lille, Bordeaux, Nantes si Guingamp. Lorient are 3 egaluri inregistrate recent, ultima victorie venind in Cupa cu Montpellier. 3-2 in ultimul meci direct pentru pescari.

Echipe de start:

Lorient: Lecomte- Golf, Toure, Kone, Gassama- Guerreiro, Ndong, Bellougou, Jouffre- Moukandjo, Mesloub.

Troyes. Bernardoni- Confais, Martial, Ngongca, Dabo- Pi, Xavier- Darbion, Nivet, Camus- Perea.

Penultima partida a zilei este intre Montpellier si Nantes. Tot sambata de la 21 are loc jocul. Locurile 17 si 7 din Franta. Oaspetii au pierdut recent cu OM, dar au si castigat cu Nice, 2-1 intr-o restanta jucata chiar acum 2 zile. 4-0 pentru fosta campioana Montpellier in ultimul joc direct. Rongier este singurul accidentat de la Nantes, in timp ce gazdele nu pot conta pe Saihi, Jourdren sau Lasne.

Echipe de start:

Montpellier: Pionnier- Roussillon, Congre, Hilton, Deplagne- Martin, Remy- Camara, Boudebouz, Dabo- Ninga.

Nantes: Riou- Adnane, Vizcarrondo, Cana, Moimbe- Iloki, Toure, Thomasson, Elandi- Bammou- Sightorsson.

Ultima partida de sambata are loc intre Reims si Gazelec Ajaccio. Locurile 13 si 18 in L1. In 2004 abia s-au intalnit ultima data cele 2, cand ambele jucau in Ligue National, si anume liga 3 din Hexagon. A fost 0-0 atunci. 5 infrangeri la rand Reims, 2 victorii la rand Ajaccio. Conte si Fofana sunt absentii gazdelor, Toure este un accidentat indisponibil al corsicanilor.

Echipe de start:

Reims: Placide- Signorino, Weber, Mandi, Traore- Devaux, Kankava- Preville. Oniangue, Bulot- Ngog.

Gazelec: Maury- Sylla, Mangane, Brechet, Martinez- Ducurtioux, Moigne, Larbi- Dia, Pujol, Zoua.

Marseille si Nice joaca duminica de la 18 primul meci. Joaca locurile 12 si 8 din Franta. Gazdele si-au revenit usor usor avand acum 3 victorii la rand, cu Braga joi in UEL, cu Nantes si Lille. 2-1 pentru Nice in ultimul duel direct. Avand in vedere forma buna a gazdelor, specialistii apreciaza un 1 solist in aceast partida, chiar daca Nice este mai bine clasata in L1.

Ultimele 2 jocuri ale etapei au loc duminica de la 22, intre Bordeaux si Monaco si Lyon – Saint Etienne. Bordeaux vine dupa un 1-1 la Sion in UEL, egal smuls de elvetieni in ultima secunda, in minutul 94. Lyon – ASSE era pe timpuri un mare derbi, pe timpurile in care OL domina Franta cu 7 titluri la rand.  Chiar si asa, se vor intalni duminica locurile 2 si 4 din Hexagon. Trebuie sa remarcam faptul ca si Monaco a jucat in UEL, remizand cu Qarabag in deplasare, 1-1. Si Saint-Etienne a bifat un meci european joi, castigand 3-0 acasa cu Dnepr.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.