O veste trista a afectat azi tot sportul mondial. Jonah Lomu, legendarul jucător al reprezentativei Noii Zeelande și starul mondial al rugbyului, a cărui carieră a fost întreruptă din cauza unei maladii renale, a încetat din viață miercuri, la vârsta de 40 de ani.

„Jonah Lomu a murit în această dimineață. A fost total neașteptat. Jonah și familia sau reveniseră din Regatul Unit în noaptea precedentă”, a declarat Mayheu, purtatorul de cuvant al familiei sale, pentru postul de televiziune TV3, înainte de a izbucni în lacrimi.

Primul ministru al Noii Zeelande, John Key, i-a adus la rândul său un omagiu miticului jucător al All Blacks: „Gândurile întregii țări se îndreaptă către familia sa”.

Cel mai tânăr jucător care a debutat în naționala Noii Zeelande, la 19 ani și 45 de zile, într-un meci împotriva Franței, disputat în 1994, Lomu a devenit un fenomen pe teren și în presă, contribuind la popularizarea rugbyului în întreaga lume și atrăgând milioane de dolari din sponsorizări și drepturi de televizare.

Lomu si-a incheiat cariera in 2004, dupa ce in 1995 a fost diagnosticat cu sindrom nefritic.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.