Meciul amical de fotbal dintre reprezentativele Germaniei, campioana mondială en titre, și Olandei, programat marți seara, la Hanovra, a fost anulat cu două ore înainte de start, ”din motive de securitate”.

Cancelarul german Angela Merkel era așteptată la meci, alături de alți miniștri ai guvernului, în semn de solidaritate cu Franța. De asemenea, doi miniștri olandezi, ministrul Apărării, Jeanine Hennes, și cel al Sănătății și Sportului, Edith Schippers, veniseră la meci.

”Am avut avertizări concrete că cineva din stadion dorește să detoneze explozibili”, a declarat, pentru DPA, șeful poliției din Hanovra, Volker Kluwe.

De asemenea, meciul Belgia – Spania a fost anulat si el din cauza problemelor de securitate din jurul stadionului.

Componenții naționalei Germaniei au fost afectați de incidentele de la Paris, deoarece ei disputau la acea oră un meci amical cu Franța, chiar pe Stade de France, locul unuia dintre atentate. Toată delegația germană a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în vestiarele Stade de France.

Tot ieri, in cadrul meciului Turcia – Grecia, tot amical, suporterii gazda au huiduit in timpul momentului de reculegere afectat mortilor de la Paris.

Dan Alexandru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.